Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / Zabava / Zanimljivosti / Čuli su cviljenje i grebanje iz bunara, a onda su videli odraslog LEOPARDA na dnu!
Friday, 12 August 2016 17:46

Čuli su cviljenje i grebanje iz bunara, a onda su videli odraslog LEOPARDA na dnu!

 • Print

Meštani sela Pimpalgaon Sindhanat u Indiji brzo su primetili da nešto nije u redu kada su čuli zavijanje i cviljenje sa dna bunara.

Nakonj što su bacili pogled unutra, shvatili su da je veliki leopard nekako uspeo da padne u vodu bunara dobokog dvadesetak metara. Grupa njih je brzo improvizovala debeli snop grana koje su poslužile kao privremena "slamka" spasa premorenoj i preplašenoj mački kojoj je pretilo davljenje.

Spustili su prvu pomoć do nivoa vode i leopard se nekako izvukao na uvezane grane. Istovremeno je u pomoć pozvan spasilački tim organizacije Wildlife SOS koji se bavi spasavanjem divljih životinja. 

Nedugo zatim, spasioci su stigli na lice mesta i započeli plan za bezbednu i efikasnu akciju vađenja leoparda iz bunara. Vođa spasilačkog tima, veterinar Edžej Dešmuk (Ajay Deshmukh) je odlučio da je najboljed a se u bunar spusti neka vrsta sanduka, u nadi da će leopard biti radoznao i da će ući u sanduk, nakon čega bi mogli da ga izvade na bezbednu visinu tla. 

Leopad na dnu bunara u Indijskom selu

Spasavanje leoparda u Indiji

U prvom trenutku leopard je doživeo veliki drveni sanduk koji se spuštao kanapima kao neprijateljski, preteći objekat. Srećom, nakon kraćeg vremena ipak je uradio ono što su spasioci i pretpostavljali - ušao u sanduk!

Velika mačka je ubrzo bila spašena i na putu ka džungli, a da nije bilo brze reakcije ovih požrtvovanih i hrabrih spasilaca, svet bi verovatno ostao bez još jednog od već ugroženih vladara džungle - leoparda. 

Najbolje da pogledate video snimak same akcije spašavanja:


Treba li reći još nešto sem da se divimo ovim plemenitim ljudima? :)

 

Izvor informacija:
WildlifeSOS.ORG

Rekli su o mačkama...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Verujem da su mačke duhovi koji su nakratko sišli na zemlju. Mačka, siguran sam, može hodati po oblacima a da ne propadne.

Žil Vern, pisac

Mačke postoje kako bi opovrgle dogmu kako je sve stvoreno da bi služilo čoveku.

Paul Gray, umetnik

Kada mački nešto narediš, ona tu naredbu prosledi svom repu.

Kineska izreka

Kada bi životinje mogle da govore, pas bi bio nepromišljeni galamdžija; ali bi mačka imala taj dragocen dar da nikada ne izgovori previše.

Mark Tven, pisac

Mačji slušni aparat je napravljen tako da dozvoljava ljudskom glasu da lako uđe na jedno uvo i odmah izađe na drugo.

Stephen Baker, pisac

Ne možete biti vlasnik mačke, u najboljem slučaju možete biti partneri.

Sir Harry Swanson, pisac

I najmanja mačka je remek-delo.

Leonardo da Vinči, polimat

Od svih Božjih stvorenja, samo se jedno ne može potčiniti i vezati na uzicu. To stvorenje je mačka. Kada bi se čovek mogao ukrstiti sa mačkom to bi njega unapredilo ali bi unazadilo mačku.

Mark Tven, pisac

U mačjim očima, sve stvari pripadaju mački.

Engleska izreka

Cupcake ipsum dolor sit amet faworki jelly beans. Croissant chocolate wypas gummi bears wafer ice cream. Bonbon liquorice muffin tart cheesecake pastry chocolate powder applicake. Topping chocolate chocolate topping dessert donut cupcake. Cupcake sweet roll lemon drops caramels wafer.

Ruhut Kuname Tumpul

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

 • +381 63 273 121