Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / Za mačke / Hrana za mace / Veterinarske dijete / Zanimljivosti / Potvrđeno je - snima se film o mačoru Bobu!
Thursday, 03 September 2015 07:16

Potvrđeno je - snima se film o mačoru Bobu!

  • Print

Filmski producenti otkupili prava za ekranizaciju i dali zeleno svetlo za dugometražni igrani film o čuvenom žutom mačoru!

Kako je objavljeno, za glavnu mušku ulogu odabran je mladi glumac Luk Tredavej (Luke Treadaway). Film se snima prema autobiografija Džejmsa Bouvena, nekadašnjeg beskućnika kome je mačak u najtežem periodu života doneo smisao i izvukao ga sa samog dna. Roman, koji je za kratko vreme postao bestseler u mnogim zemljama širom sveta, opisuje Džejmsov oporavak od zavisnosti uz pomoć najbližeg prijatelja - žutog mačora.

Sigurno ste čitali kada smo prošle godine pisali o ovom prepoznatljivom dvojcu u tekstu:

Ulični muzičar Džejms i njegov mačak Bob

Mačak Bob

Priča o životu skitnice bez krova nad glavom, o jednom skoro propalom životu u velegradu, dobila je dramatičan preokret kada je u život izgubljenog mladića došetao jedan povređeni mačak i sve promenio.

Danas je Džejms uspešan autor sa više objavljenih knjiga koji aktivno učestvuje u prikupljanju sredstava za lokalne azile za napuštene životinje, i podizanju svesti o odgovornom vlasništvu.

Snimanje filma prema adaptaciji prve Bouvenove knjige "Ulični mačak Bob: Kako mi je spasao život" počinje u oktobru 2015. Još uvek nije poznato ko će "glumiti" mačora Boba ali se zna da Džejmsov lik tumačiti britanski glumac Luk Tredvej.

Priča o Bouvenu i njegovom žutom mačoru je postala hit kada je objavljena 2012. godine, zadržavši se čak 76 nedelja na vrhu liste bestselera u Velikoj Britaniji, što je do tada samo 10 naslova postiglo. Autobiografski roman "Ulični mačak Bob: Kako mi je spasao život" je danas preveden na 30 svetskih jezika! Scenario za film je prilagodio engleski pisac Tim Džon (Tim John) a Rodžer Spotisvud (Roger Spottiswoode), režiser filma o tajnog agentu 007 "Tomorrow Never Dies" je vođa projekta.

Snima se film o mačku Bobu

"Istinski sam dirnut što će moja i Bobova priča stići na velike ekrane. Sve je to nestvarno zaista, Bob je veoma uzbuđen od silne gužve, a i ja sam", kaže Džejms Bouven.

Roman prati Bouvenov život počevši od 2007. godine kada je pokušavao da se oslobodi heroinske zavisnosti preko terapije metadonom, i živeo u prihvatilištu za beskućnike u Totenhemu (Tottenham). Jedne noći, nakon sviranja na ulici i prikupljanja sitniša od prolaznika, u hodniku je naišao na raščerupanog žutog mačora sa povređenom i inficiranom nogom. Nije previše razmišljao i od poslednjih para ga je odveo kod veterinara.

Mačak je zatim počeo sve više da ga prati, a Džejms mu je vrlo brzo nadenuo ime Bob, po liku iz serije "Twin Peaks" koji se zvao Killer Bob. Neobični drugari su počeli zajedno da se voze autobusom do Kovent Gardena i Pikadilija, (Covent Garden, Piccadilly), gde bi Bouven na ulici svirao gitaru. Nedugo zatim postali su lokalni fenomen jer su se turisti sve češće slikali sa njima i postavljali snimke na društvene mreže.

Nerazdvojni čupavi pratilac je Bouvenu dao snagu da postepeno i na kraju potpuno odbaci korišćenje bilo kakvih lekova, a po njegovim rečima mačak je zaslužan "što mi je dao snagu da prevaziđem zavisnost. Krišćenje droge je sebična stvar; a Bob mi je omogućio da svoju pažnju i vreme usmerim na nešto plemenito i pozitivno."

Snima se film o mačku Bobu i njegovom vlasniku Džejmsu Bouvenu

Nakon što je njihova priča objavljena u lokalnom dnevnom listu, Bouvenu je 2010. godine ponuđen ugovor sa izdavačkom kućom a on je od tada objavio čak 6 bestselera o svom životu i avanturama koje je doživeo sa svojim riđim mačorom. Bob je postao svojevrsna internet zvezda, koja dobija više pisama obožavalaca od svih autora izdavačke kuće Hachette, i danas ima čak 72 hiljade pratilaca na Twitteru!

U intervjuu za Gardijan (Guardian), Bouven nagoveštava da bi Bob mogao "igrati" samog sebe u predstojećem filmu. "Ko bi drugi mogao bolje da tumači njegovu ulogu? On je jedinstven." Odabir glumca Tredaveja je propraćeno sa odobravanjem na  Twitter nalogu mačka Boba: "Zvanično je - Luk Tredavej će biti savršen kao Džejm Bouven."

Snima se film o mačku Bobu i njegovom vlasniku Džejmsu Bouvenu

Snima se film o mačku Bobu i njegovom vlasniku Džejmsu Bouvenu

Za kraj, iako ništa manje važno - iako je danas zvezda kojoj ne manjka novca, Džejms Bouven nije zaboravio na napuštene i nesretne među kojima je i sam bio do pre nekoliko godina. Koristeći svoju i Bobovu popularnost, on je nedavno uspeo da prikupi preko 150 hiljada funti za otvaranje kafića "Bobov svet" (Bob`s World) koji će prema njegovim rečima biti "prihvatilište za sve napuštene, mučene i neželjene mačke". U procesu je traženja lokacije za svoju ideju, i nada se da će ovo mesto postati okupljalište "raznih ljudi koji slično misle, gde bi mogli da svrate na čaj, kafu i osveženje, u okruženju mačaka kojima su potrebni dom i ljubav."

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121