Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / Za mačke / Hrana za mace / Veterinarske dijete / Zanimljivosti / Kuća snova za mačke
Thursday, 25 December 2014 10:50

Kuća snova za mačke

  • Print

Enterijer kuće iz najluđih mačjih snova...

Kada je Piter Koen kupio svoju kuću u Kaliforniji, sa njom je "dobio" i nekoliko napuštenih mačaka iz kraja. Nakon što je jedna od njih stradala u saobraćaju, a druga umalo doživela istu sudbinu Piter je počeo da usvaja jednu po jednu napuštenu macu iz kraja. Takođe je usvojio i nekoliko mačaka iz oblićnjih azila i dok se okrenuo oko sebe, imao je skoro dvadeset mačaka!

Kako bi im obezbedio zanimaciju, Koen, inače dekorater enterijera po zanimanju, je počeo da smišlja i pravi složene mačje rampe, tunele i mostiće po celoj kući. Do sada je potrošio skoro 40.000 dolara uključujući i posebno pravljene mačje toalete sa ventilatorima koji izduvavaju neprijatne mirise. Istovremeno, pet automatskih usisivača uklanjaju mačje dlake sa podova. Zaista, ovakvu kuću treba videti uživo...

U radnoj sobi mačke mogu da se penju na stub omotan kanapom a zatim ili skočiti na susedne platforme ili se spustiti spiralnim toboganom. "U početku sam mislio da će ovaj tobogan mačke samo gledati ali ga one često koriste, to im dođe kao autoput kada se sve nađu na njemu istovremeno".

U glavnoj spavaćoj sobi, mačke ulaze kroz tunel iznad vrata i idu se preko dve police do "atriuma" gde su im krevetići postavljeni ispod krovnih prozora.

U blizini glavnog ulaza u kuću, koju Koen deli sa svojim partnerom i poslovnim saradnikom, mačke imaju talasastu stazu iznad vrata. Tu je takođe i bazenčić pun zlatnih ribica koje macama privlače pažnju. Ne brinite - vlasnik kuće kaže da nijedna mačka nikada nije pokušala da lovi ribice. Ako mu verujete... :)))

Ovaj, bez sumnje, fanatični ljubitelj mačaka je ideju za ovakvu jedinstvenu kuću dobio nakon čitanja brošure "Mačja kuća" o jednom sličnom poduhvatu. "Pomislio sam, pa ja ovo umem da napravim" priča on. Kada god bi u svojoj kompaniji Trillium Enterprises bilo "praznog hoda" između poslova, Koen bi od stolara uzimao alat ili ih angažovao u samoj kući da obrađuju drvo i prave nove delove nameštaja i dodatke za mačke.

Većina ovih predmeta sadrži i umetničke detalje a u skladu sa celim enterijerom sve je ofarbano jarkim nijansama vlasnikovih omiljenih boja. 

Mačje staze se ukrštaju u glavnom kupatilu, raširene čeljusti ajkule predstavljaju ulaz u jedan a lava u drugi tunel. Stepenice po zidu kupatila vode do police iznad prozora. Dva mala crna prolaza u dnu kade vode do garaže i mačkih toaleta. Dodatni tuneli povezuju garažu i kuhinju.

Mačke sada imaju dva načina da dođu i odu iz svake prostorije. Koen je na početku dok su prostorije povezivali pojedinačni tuneli primetio da bi nekada mačka jednostavno sedela u tunelu i sprečavala druge da prolaze. Tunele je dizajnirao tako da mačke nikada nisu u njima na daljini većoj od dužine ruke, što osim bezbednosti omogućava i da se tuneli mogu adekvatno održavati.

Staza u obliku slova "S" okačena je na zid iznad bazena sa ribicama koji mačke koriste i da piju vodu. Zeleni kvadrat krije tunel koji ide do Keonove spavaće sobe i okolo do drugog tunela ka istoj prostoriji. Otvor tunela u Koenovoj sobi je skriven iza 3D slike otvorenih usta nilskog konja!

Cela kuća po elektronskoj opremi i automatizaciji spada u tzv. "pametne kuće", što u prevodu znači da je, pored bezbroj senzora, instalirano čak 25 sigurnosnih kamera putem kojih vlasnik može uživo pratiti šta njegove mačke rade kada je na putu. Sa svog mobilnog telefona on takođe može daljinski upravljati roletnama, temperaturom, zaključavanjem brava, muzikom, rasvetom i drugim parametrima...

Ovaj kreativni (i bogati) ljubitelj mačaka kaže da je za sada završio adaptacije kuće prema mačjim potrebama ali i da je projekat i dalje aktivan. "Nikada nećemo prestati" dodaje on. "Iako sam potrošio daleko više novca na uređenje ove kuće nego što bi to normalna osoba uradila, nije mi žao. Ja volim svoje mačke, svoju kući i svoju umetnost pa sam tako i dizajnirao sve da meni bude lepo."

Kako je sve ovo teško prepričati i zamisliti čak i uz pomoć fotografija, preporučujemo da pogledate ovaj video klip.Svakako, smatramo da je dobar deo cele ove priče preteran, ali vlasniku kuće i idejnom tvorcu ne možemo poreći originalnost i izuzetan osećaj za detalje.

Uz neuporedivo manje sredstava, i mi možemo našim macama priuštiti slične zanimacije i uzbuđenja...potrebno je samo odvojiti nešto slobodnog vremena i prilagoditi ideje svom prostoru i mogućnostima.

Na kraju, kako se vama čini ova mačja kuća? Interesuje nas šta mislite - napišite nam u komentarima...

Izvor:
Houzz.com

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121