Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / Za mačke / Hrana za mace / Poslastice / Zanimljivosti / Vampir, mačak ili oba?
Friday, 22 April 2016 18:31

Vampir, mačak ili oba?

  • Print

Iako vrhovi njegovih očnjaka izgledaju zlokobno, ovaj umiljati mačak ne želi nikome da sisa krv.

Rori (Rory) je četvorogodišnji mačak, koga su nedavno ostavili u londonskom azilu za napuštenje životinje, "Battersea Dogs And Cats Home". Odmah po dolasku je dobio nadimak "Vampir" zbog svojih neuobičajeno dugih očnjaka koji vire iz usta.

U rekordnom roku postao je miljenik aktivista azila a zatim i svojevrsna internet zvezda. Iako zbog ljudskog sujeverja i predrasuda crne mačke teško nalaz dom, Rorijeva jedinstvena lepota obezbedila mu je novi dom za samo par nedelja!

Mačak vampir Rori srećno udomljen

Čuvaj se! Rori i njegovi neverovatni očnjaci.

Mačak vampir Rori srećno udomljen

"Rori je predivan mačak a njegov upečatljiv izraz lica mu je u najkraćem roku doneo nove vlasnike, i mi smo presrećni zbog toga", navela je u zvaničnoj izjavi DžoEna Pazo (JoAnna Puzzo), vođa tima u ovom azilu. "Bilo koji neobičan detalj ili jedinstvena osobina koja mačku ističe od ostalih garantovano privlači pažnju potencijalih udomitelja, a Rori je svakako znao kako da pokaže svoje snežnobele zubiće."

Njena koleginica Luiz Matram (Louise Muttram), zadužena za osnose sa javnošću izjavila je za portal The Huffington Post da su prethodni Rorijevi vlasnici ubrzo po usvajanju shvatili da nemaju dovoljno novca da brinu o svom mačoru. Zahvaljujući njegovim "vampirskim" očnjacima, azil je primio stotine zahteva za njegovo usvajanje, iz mnogobrojnih zemalja, čak i iz Kolumbije u Južnoj Americi.

Iako na ovim fotografijama Rorijevi zubi blistaju, veterinarski specijalisti za stomatologiju su imali dosta posla sa njim, i nažalost on sada više nema sve zube.

Mačak vampir Rori i njegovi neverovatni očnjaci.

Mačak vampir Rori i njegovi neverovatni očnjaci.

"On je stigao kod nas sa mnogo pokvarenih i oštećenih zuba, i malokluzijom - nepravilnim naleganjem zuba kada su vilice sklopljene. Zbog toga je morao da prođe kroz ozbiljne zubarske operacije u našoj veterinarskoj klinici", objašnjava Luz. "Nažalost, posle operacija njemu su ostali samo ti očnjaci!"

Iako nema zube za žvakanje, prema proceni veterinara Rori će ipak moći da živi relativno normalan život uz jednu važnu promenu. "Jedina krupna promena u njegovom životnom stilu je da će moći da jede samo vlažnu hranu umesto granula zbog manjka zuba. Takođe, provereno voli i tunjevinu!".

Sve u svemu, nemojte da vas ovaj "mačji Drakula" prevari svojim izgledom. Karakter mu je daleko od opasnog, zapravo je u pitanju jedna velika maza.

"Često je brbljiv, i obožava da se mazi i da gura njušku u lice svakome ko mu posvećuje pažnju."

Nadamo se da će Rorijev novi život biti ispunjen kvalitetnom mokrom hranom, sosićima, tunjevinom i da se naravno nikada neće sretati sa belim lukom!Izvor vesti: Battersea Dogs and Cats Home

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121