Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / Za mačke / Hrana za mace / Poslastice / Zanimljivosti / Zašto je moja mačka tužna?
Wednesday, 03 December 2014 10:40

Zašto je moja mačka tužna?

  • Print

Ne brinite, Zdrava maca nije tužna! Radi se o jednom veoma zanimljivom Twitter nalogu. :)

Odmah da naglasimo - ne morate imati Twitter nalog da bi uživali u fotografijama i tekstu sa naloga "Why my cat is sad?".

Krenimo od početka. Vlasnik Twitter naloga "Zašto je moja mačka tužna?" je pisac Tom Koks (Cox). Ljubitelji mačaka u svetu ga znaju po tri knjige u kojima opisuje avanture svoje porodice i njihovih sve brojnijih mačaka. Atipično, Tom je pre pisanja svoje prve knjige o mačkama godinama radio kao muzički kritičar u Londonu. 2001. njegova devojka i on odlučuju da se presele u zabačeni deo Norfolka, što bi se kod nas reklo - na selo.

Naravno, tu su bile njena maca Di (Dee) sa mačićima i njegov crni mačor Meda (The Bear) ali se taj broj ubrzo povećao. Prva knjiga "Pod šapom - ispovesti mačkoljupca" (Under the paw: Confessions of a Cat Man) govori o selidbi iz grada na selo, nekim pogrešnim očekivanjima, radostima, neprijatnim iznenađenjima i svemu novom sa čime su se susreli u novom domu. Dakako, i o 7 mačaka koje žive sa njima! :)

Druga Tomova knjiga o životu sa mačkama, zove se "Obrati se repu: Avanture posedovanja mačaka i šire" (Talk to the tail: Adventures of Cat Ownership and Beyond). U njoj on nastavlja priču o životu sa brojnim mačkama i deli sa čitaocima nove ispovesti o istoriji sopstvene ljubavi prema životinjama. Njegov mačor Meda čak dobija GPS ogrlicu u pokušaju da se razreše misterije njegovih nestajanja! Autor takođe do detalja opisuje svoje skromne pokušaje upoznavanja sa prirodom drugih životinjskih vrsta, prevladavanje straha od konja, razmišljanje o usvajanju psa i još trista čuda...

Knjige o mačkama Toma Koksa

Najnovija knjiga iz ove serije nosi naziv "Dobar, Loš i Čupav: Život sa najmelanholičnijom mačkom i drugim brkatim prijateljima" (The Good, The Bad and The Furry: Life with the World's Most Melancholy Cat and Other Whiskery Friends). Centralnu ulogu nosi Meda, crni mačor, "intelektualac i filozof" kroz čije oči pisac posmatra i komentariše svet oko sebe, okružen sa još troje čupavih drugara: Ralfom, Šipli i mladim Roskoom. Zahvaljujući prethodnim, veoma uspešnim delima, ova knjiga je postala bestseler u rekordnom roku.

Nažalost, dok neki od naših izdavača ne prepozna interes u prevođenju i izdavanju ovih knjiga, čitaocima preostaju samo verzije na engleskom ili nekom od drugih svetskih jezika na koje su već prevedene.

Srećom, tu su interesantne i duhovite poruke na Twitter nalogu za koje vam i nije neophodno napredno znanje engleskog jezika. Iako u načelu ne podržavamo antropomorfizaciju životinja, smatramo da se u ovom slučaju to ne radi na uobičajen, jeftin način, i da ovaj autor zaslužuje vašu pažnju.

Izdvojili smo nekoliko od nepunih 6000 fotografija na kojima autor kroz lik svog crnog mačka Mede razmišlja, postavlja razna pitanja i komentariše život i svet oko sebe.Korisni linkovi:
Amazon stranica na kojoj možete naručiti sve knjige Toma Koksa
Autorov blog o mačkama koji postoji od 2007. godine

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121