Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Zanimljivosti / Domaće mačke obožavaju kutije, a "divlje"?
Tuesday, 29 September 2015 17:57

Domaće mačke obožavaju kutije, a "divlje"?

  • Print

Poznato je da mačke najviše kada vlasnici kupe nešto sebi, a one prisvoje kutiju. Šta mislite kako se ponašaju lav, tigar i druge velike mačke kada im se desi slično?

Organizacija Big Cat Rescue se bavi spasavanjem i zaštitom velikih mačaka. Radeći u azilu u kome žive njihovi štićenici, jednom prilikom su odlučili da provere šta se događa kada lav, panter, ris, tigrovi, leopardi, gepardi ili pume dobiju omiljenu igračku našim kućnih ljubimaca. Samo veću naravno! :)

Velike mačke takođe vole kutije

Big Cat Rescue je posvećen sprečavanju zlostavljanja i napuštanja egzotičnih životinja i promovisanju očuvanja ugroženih vrsta u njihovim prirodnim staništima. Zalažu se za edukaciju šire javnosti o tragičnim posledicama trgovine ovim životinjama. Između ostalog, uspeli su da pomognu u predlaganju i usvajanju zakona koji zabranjuje posedovanje velikih mačaka u Sjedinjenim Državama.

Trenutno brinu o mnogim napuštenim divljim mačkama koje vlasnici nisu više želeli ili nisu mogli da čuvaju. Ovo prihvatilište za velike mačke ima svoj YouTube video kanal na kome prikazuju interesantne sličnosti između domaćih i velikih mačaka.

Video klip koji prenosimo pokazuje koliko su zapravo slične ove životinje sa našim kućnim mačkama, koliko vole igru i naravno - velike kartonske kutije!Velike mačke takođe vole kutije

Velike mačke takođe vole kutije

Velike mačke takođe vole kutije

Ovu organizaciju osnovala je na Floridi gospođa Carole Baskin, devedesetih godina prošlog veka. Kako sama kaže, njen sadašnji azil i filozofija su evoluirali tokom vremena. U početku je mislila kako je u redu uparivati i umnožavati primerke ugroženih vrsta u što većem broju. Brinući se o njima i živeći pored njih, vremenom je shvatila da velike mačke nisu isto što i domaće mačke u velikom telu, i da osim očiglednih sličnosti, imaju mnogo više fundamentalnih razlika.

Danas njena organizacija brine samo o napuštenim velikim mačkama i aktivno učestvuje u edukaciji ljudi o tome da ovo nisu životinje koje možete ili uopšte želite da imate kao "kućne ljubimce".

One pre svega treba da žive u svojoj postojbini, slobodne, u prirodi.

Big Cat Rescue Facebook stranica
Big Cat Rescue Instagram

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121