Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Intervjui / Zanimljivosti / Mačor probudio vlasnika pred potonuće broda!
Friday, 18 September 2015 11:34

Mačor probudio vlasnika pred potonuće broda!

 • Print

Kapetan jedrilice kaže da duguje svoj život mački koja ga je probudila tokom brodoloma!

Mačak po imenu Major Tom podigao je uzbunu kada je u petak, 11. septembra 2015. na 40 nautičkih milja od zapadne obale Australije voda počela da prevrće jedrilicu kapetana Grenta Mekdonalda. (Grant McDonald)

Kako javlja australijski ABC News, Grent je živeo na svom brodu poslednjih 6 godina. "Osprey" je jahta sa jedrima (motorsailer), dugačka 13m. Mačak Tom je svog vlasnika probudio u ranim jutarnjim časovima, mnogo ranije nego što to inače radi.

Mačak spasao kapetana od brodoloma

Mačak spasao kapetana od brodoloma

"Dok sam spavao u krevetu, mačak je počeo uporno da mi gura njušku u lice i konačno me probudio. Nakon što sam proverio pravac, snagu vetra i trenutni kurs primetio sam da je pramac duboko zaronjen u vodu...i da je ceo brod pun vode.", rekao je kapetan za ABC News. "Bilo je jako mračno i previše opasno da ulazim unutra kako bih pronašao gde voda ulazi. Morao sam brzo da reagujem, uzmem mačku i najbrže moguće pređem u čamac za spasavanje. Aktivirao sam radio signal za slučaj nesreće i napustio brod."

Više od 5 sati kasnije, posada kineskog teretnog broda jedva je spasila dvoje brodolomnika sa malog gumenjaka.

"Podigli smo Majora Toma kanapom. Talasi su bili ogromni i morao sam da se uhvatim za merdevine od kanapa i da se nadam najboljem. U sledećem trenutku spasilački čamac je samo nestao 10 metara ispod mene u talasima. U jednom trenutku sam pomislio kako ću sigurno umreti."Kapetan MekDonald i njegov spasilac, mačak Major Tom su bili na kratko razdvojeni, kako bi obojica primili odgovarajuću medicinsku negu, tretmane protiv dehidracije i aritmije, a zatim su se ponovo spojili. Njih dvojica sada imaju samo jedan drugog na celom svetu, i bukvalno ništa od stvari. Sa brodom je potonulo sve što je kapetan Grent imao.

"Živeo sam na brodu, bio mi je kuća 6 godina i sada sam izgubio sve. Nemam ni odeću, bukvalno ništa. Moram da počnem od nule."

Srećom, kapetan i dalje ima svog anđela čuvara, mačka Toma, koji će bez sumnje nastaviti da brine o njemu! :)


Mačak spasao kapetana od brodoloma

 


Naravoučenije, kada vas mačka budi rano ujutru - ustanite odmah, nikad se ne zna šta je u pitanju! :)

Rekli su o mačkama...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Ljubitelji i vlasnici mačaka su rezlikuju po tome što najčešće nisu konformisti. Kako bi i bili kada mačke upravljaju njihovim životima?

Louis J. Camuti, veterinar

Verujem da su mačke duhovi koji su nakratko sišli na zemlju. Mačka, siguran sam, može hodati po oblacima a da ne propadne.

Žil Vern, pisac

Izučavao sam mnoge filozofe i mnoge mačke. Mačja mudrost je beskrajno nadmoćna.

Hippolyte Taine, francuski istoričar

Kada bi svakoga koga sretnemo tretirali sa toliko ljubavi kao što to činimo sa nama omiljenom mačkom i oni bi verovatno počeli da predu.

Martin Buxbaum, teatrolog

Mačke postoje kako bi opovrgle dogmu kako je sve stvoreno da bi služilo čoveku.

Paul Gray, umetnik

Od svih Božjih stvorenja, samo se jedno ne može potčiniti i vezati na uzicu. To stvorenje je mačka. Kada bi se čovek mogao ukrstiti sa mačkom to bi njega unapredilo ali bi unazadilo mačku.

Mark Tven, pisac

I najmanja mačka je remek-delo.

Leonardo da Vinči, polimat

U mačjim očima, sve stvari pripadaju mački.

Engleska izreka

Mačke znaju tajnu kako se dolazi do hrane bez rada, do krova nad glavom bez zatočavanja i do ljubavi bez odricanja.

W.L. George, pisac

Cupcake ipsum dolor sit amet faworki jelly beans. Croissant chocolate wypas gummi bears wafer ice cream. Bonbon liquorice muffin tart cheesecake pastry chocolate powder applicake. Topping chocolate chocolate topping dessert donut cupcake. Cupcake sweet roll lemon drops caramels wafer.

Ruhut Kuname Tumpul

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

 • +381 63 273 121