Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Thursday, 10 March 2016 09:52

Izložba mačaka u Beogradu 2016. - "Deca i mačke"

  • Print

Nakon više dana čekanja, pred vama je najveća galerija sa izložbe mačaka u istoriji! ;)

Izložba mačaka prema pravilima TICA asocijacije, održana prethodnog vikenda, nadmašila je sve dosadašnje po broju prijavljenih maca.

Tradicionalno mesto održavanja, hala 1A begradskog Sajma tokom dva dana vikenda bila je mesto okupljanja velikog broja odgajivača mačaka, vlasnika mačaka, ljubitelja mačaka i nasmejane dece koja naravno takođe obožavaju mace! :)

Opšti utisak svih, posetilaca, odgajivača, sudija i na samih organizatora, našeg felinološkog društva Felis Serbica, je da je izložba protekla izuzetno dobro. Velika energija koja je uložena se zaista isplatila, imajući za rezultat manifestaciju za sve ljubitelje mačaka.

Udruženje za zaštitu životinja ARC (Animal Rescue Center) iz Beograda imalo je prodajni štand na kome su od prodaje predmeta prikupljana sredstva za lečenje i smeštaj spašenih životinja.

Generalni sponzor izložbe, kompanija Royal Canin imala je veliki štand na kome su veterinari, specijalizovani za ishranu mačaka davali savete vlasnicima maca. U nagradnoj igri najsrećnijoj učesnici je dodeljena velika Royal Canin enciklopedija mačaka.  

Foto konkurs

Ragdoll mačka na izložbi mačaka u Beogradu, sudija Katharina Krenn

Domaći mačak Srećko sa svojom porodicom na izložbi mačaka u Beogradu 2016

Klub Felis Serbica je pre izložbe organizovao nagradni foto-konkurs sa temom "Deca i mačke", što je bio i lajtmotiv cele izložbe. Prispelo je puno prelepih fotografija dece i njihovih ljubicima maca, a posetioci su glasanjem odabrali pobednike. Naravno, i svi drugi učesnici foto-konkursa su od organizatora dobili poklon paketiće.

Firma Pet Fitness predstavila je rotacioni trenažer za mačke - Mačkotrk. U pitanju je veliki cilindar u kome maca može da trči i time održava kondiciju. O sličnoj spravi smo ranije pisali u ovom tekstu.

Na oduševljenje najmlađih, makeup studio Zakart obezbedio je svim zainteresovanim klincezama i klincima mačeće "maske" na licu. 

Prijavljeno je bilo 125 mačaka svih rasa, uključujući i domaće mace.


Dragi ljubitelji mačaka!

Završena je još jedna izuzetno uspešna međunarodna izložba mačaka pod nazivom "Deca i mačke", u organizaciji kluba Felis Serbica, pod pokroviteljstvom asocijacije TICA. U subotu i nedelju 5. i 6. marta na Beogradskom sajmu okupilo se 120 mačaka i njihovih vlasnika iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske, Velike Britanije, Nemačke, Rusije, Izraela, Poljske i Srbije.

Mačke su ocenjivale sudije Pascale Portelas i Jean Marc Lagarde iz Francuske, Monika Dany i Katharina Krenn iz Austrije i Erwin Van Den Bunder iz Belgije.

Izložbenim podijumom su prošetale mačke rasa mein kun, nebelung, persijska, regdol, škotska klempava dugodlaka, sibirska, abisinska, bengalska, britanska krakodlaka i dugodlaka, ruska, plava, sijamska, tai, sveta birma, devon reks, egzota, sfinks, škotska, tojger, norveška šumska, burmanska i naravno prelepe domaće mačke.

Organizovan je foto konkurs za najbolju fotografiju dece i mačaka i dodeljene su nagrade za svih 25 učesnika. Organizovan je i Best in show i dodeljeni su pehari, za po tri najbolje mačke iz pet kategorija.

Zahvaljujem se svim sudijama na brzinskom sudjenju, klerkovima i master klerku  na efikasnom klerkovanju, sponzorima Beogradskom sajmu, firmi Royal vet, Veterinarskoj Laboratoriji VetLab, Veterinarskoj ambulanti TOMMY, Veterinarskoj ambulanti Pet Wellness EVA, Veterinarskoj Apoteci BEKA, preduzeću Pupy Win, odgajivačnicama Neva Angels, Blue Eyes Angels i My Thai Diamond,  Pet Foto studiju, Goranu Lukiću i Udruženju za javno zdravlje na finansijskoj pomoći, svim izlagačimana na strpljenju i dobrom raspoloženju kao i predsedništvu kluba  i svim članovima koji su učestvovali u organizaciji izložbe na požrtvovanom radu!

Vođa izložbe Dragana Petković


 

Uživajte u atmosferi sa ove izuzetne izložbe maca!Posetioci koji dolaze sa mobilnih uređaja kliknite OVDE da bi mogli da pogledate galeriju fotografija sa izložbe. Sve fotografije su autosko delo i nije dozvoljena njihova upotreba bez dozvole.

Smartphone and tablet viewers CLICK HERE to open gallery from the show.

Please do not SHARE, copy or reproduce photos without prior permission. Licencing information: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121