Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Friday, 18 September 2015 11:34

Mačor probudio vlasnika pred potonuće broda!

  • Print

Kapetan jedrilice kaže da duguje svoj život mački koja ga je probudila tokom brodoloma!

Mačak po imenu Major Tom podigao je uzbunu kada je u petak, 11. septembra 2015. na 40 nautičkih milja od zapadne obale Australije voda počela da prevrće jedrilicu kapetana Grenta Mekdonalda. (Grant McDonald)

Kako javlja australijski ABC News, Grent je živeo na svom brodu poslednjih 6 godina. "Osprey" je jahta sa jedrima (motorsailer), dugačka 13m. Mačak Tom je svog vlasnika probudio u ranim jutarnjim časovima, mnogo ranije nego što to inače radi.

Mačak spasao kapetana od brodoloma

Mačak spasao kapetana od brodoloma

"Dok sam spavao u krevetu, mačak je počeo uporno da mi gura njušku u lice i konačno me probudio. Nakon što sam proverio pravac, snagu vetra i trenutni kurs primetio sam da je pramac duboko zaronjen u vodu...i da je ceo brod pun vode.", rekao je kapetan za ABC News. "Bilo je jako mračno i previše opasno da ulazim unutra kako bih pronašao gde voda ulazi. Morao sam brzo da reagujem, uzmem mačku i najbrže moguće pređem u čamac za spasavanje. Aktivirao sam radio signal za slučaj nesreće i napustio brod."

Više od 5 sati kasnije, posada kineskog teretnog broda jedva je spasila dvoje brodolomnika sa malog gumenjaka.

"Podigli smo Majora Toma kanapom. Talasi su bili ogromni i morao sam da se uhvatim za merdevine od kanapa i da se nadam najboljem. U sledećem trenutku spasilački čamac je samo nestao 10 metara ispod mene u talasima. U jednom trenutku sam pomislio kako ću sigurno umreti."Kapetan MekDonald i njegov spasilac, mačak Major Tom su bili na kratko razdvojeni, kako bi obojica primili odgovarajuću medicinsku negu, tretmane protiv dehidracije i aritmije, a zatim su se ponovo spojili. Njih dvojica sada imaju samo jedan drugog na celom svetu, i bukvalno ništa od stvari. Sa brodom je potonulo sve što je kapetan Grent imao.

"Živeo sam na brodu, bio mi je kuća 6 godina i sada sam izgubio sve. Nemam ni odeću, bukvalno ništa. Moram da počnem od nule."

Srećom, kapetan i dalje ima svog anđela čuvara, mačka Toma, koji će bez sumnje nastaviti da brine o njemu! :)


Mačak spasao kapetana od brodoloma

 


Naravoučenije, kada vas mačka budi rano ujutru - ustanite odmah, nikad se ne zna šta je u pitanju! :)

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121