Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Tuesday, 04 August 2015 12:00

Zašto mačka voli da pije vodu iz vaše čaše?

  • Print

Obezbedili ste svojoj ljubimici lepu posudu za vodu koja stoji pored činije za hranu, ali mačka i dalje više voli da pije vodu na drugom mestu?

Mnoge mačke uporno piju vodu direktno sa česme, iz naših čaša i šolja, iz akvarijuma, pa čak i iz wc šolje (rećićete bljak).

Zašto se ovo događa?

Kako imaju izuzetno dobar njuh, mačke odlično razlikuju svežu vodu koja je tek sipana (čaša na stolu), tekuću vodu (česma, wc šolja) od vode koja stoji u njenoj posudi. Vlasnici mačkama retko menjaju vodu češće od dva puta dnevno.

Očekivano, instinkt mački govori da je bolje da pije svežiju vodu, pa ona to i čini, bez obzira što nas to nekada nervira. Prosto, svežija voda ima manje šansi da sadrži bakterije tako da to i nema potrebe posebno objašnjavati.

Druga stvar koja zbunjuje vlasnike je da mačka radije pije vodu ako je posuda daleko od činije za hranu.

Naučnici to objašnjavaju kao posledicu instinkta koji mačke u prirodi upućuje da vodu piju što dalje od svog ubijenog plena, koji krvlju i bakterijama može zagaditi pijaću vodu.

Kako su u toku letnje tropske temperature, preporučujemo da po kući držite svežu vodu na nekoliko mesta kako bi mačka unosila što više tečnosti. Vaša ljubimica će se možda igrati sa vodom, prskati se, lizati je sa svojih šapa...sve je to sasvim ne samo normalno, već i poželjno!

Mačka pije vodu

Takođe, ako vas zanima kako izgleda usporeni snimak mačke koja pije vodu (i psa), pogledajte ova video snimak:

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121