Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Sunday, 05 January 2014 13:08

Mačji kafić - Le Cafe des Chats

  • Print
Mačji kafić u Parizu Mačji kafić u Parizu BBC Travel

U Francuskoj je otvoren prvi mačji kafić, donoseći neodoljivi japanski koncept koji kombinuje hranu i mačke u parisko naselje Marais.

Le Café des Chats, koji je otvoren u septembru 2013, već sada je toliko popularan da gosti moraju tri dana unapred da rezervišu mesto za radne dane, i čak do tri nedelje unapred za mesto preko vikenda. Ideja inspirisana mačkama, i to tako da dok pijete topli organski čaj možete maziti neku od 12 maca-domaćića vodi poreklo iz Japana, a cilj je da stvori opuštajuću atmosferu u kojoj se stresovi užurbanog života mogu ublažiti umirijućim prisustvom maznih mačaka koje predu.

I dok japanski uzor predviđa početnu taksu i plaćanje po satu - što ga zapravo čini servisom za iznajmljivanje kućnih ljubimaca - vlasnik pariske varijante mačjeg kafića Margaux Gandelon je napravio prijatnu čajdžinicu, gde je fokus pre svega na kvalitetnoj hrani dok su mačke dodatna vrednost. Dok jedete nedeljni branč (brunch) od kroasana i sveže ceđenog soka od pomorandže, klasičan ručak, ili pak tradicionalnu francusku večeru poput "poulet à la Normande" (piletina sa Calvados brendijem), druželjubive mačke - sve usvojene preko društva za zaštitu životinja  – vam se vrzmaju između nogu ili zadovoljno dremaju na stolicama.

Mačji kafić u Parizu

Enterijer na dva sprata nudi izmešane komade nameštaja, uspravan klavir i podrum sa bačvastim svodom koji datira iz 15. veka, praveći prijatan prostor koji podseća na atmosferu jedne obične francuske dnevne sobe. Gostima se daju uputstva kako da se ponašaju prema četvoronožnim čupavcima (ne uzmemiravati mačke koje spavaju, ne hraniti ih, prati ruke pre nego ih mazite) a deca moraju biti pod bliskim nadzorom roditelja jer mačke i mačići ne vole baš da ih vuku za rep.

Ovaj pariski kafić je postigao toliki uspeh da tim koji stoji iza njega već traži sledeći prostor u Francuskoj u kome će otvoriti još jedan!

Izvor: Kim Laidlaw, BBC Travel

Da li biste posećivali ovakav ugostiteljski objekat da postoji u Vašem gradu?

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121