Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Rase mačaka / Zdravlje / FRONTLINE SPRAY 100 ml
Wednesday, 23 October 2013 18:27

FRONTLINE SPRAY 100 ml

FRONTLINE SPRAY 100 ml FRONTLINE SPRAY 100 ml

Potpuna zaštita protiv buva i krpelja za pse i mačke!

 

Tretman i prevencija infestacije buvama, krpeljima, vašima kao i drugim ektoparazitima (uključujući i Otodectes cynotis) izuzev Demodex spp.

Efikasan protiv krpelja 4 do 5 nedelja, a protiv buva 1 do 3 meseca kod pasa i do 5 nedelja kod mačaka.

Koja je aktivna supstanca FRONTLINE-a i kakav je njegov sastav?
FRONTLINE sadrži fipronil, koji je prvi iz potpuno nove familije molekula koje se zovu phenylpyrazole (To nije organskofosforni sastav). To je jedini molekul efikasan u suzbijanju buva i krpelja podjednako kod pasa i kod mačaka.

Gde mogu kupiti FRONTLINE?
Frontline se može kupiti kod veterinara i u veterinarskim apotekama.

Koliko brzo FRONTLINE ubija buve i krpelje?
FRONTLINE Spray ubija buve koje se već nalaze na životinji unutar 4 sata od primene. FRONTLINE Spot On ubija 98% buva unutar 8 sati i 100% unutar 24 sata. Sve novopridošle buve iz okoline biće mrtve u roku od 24 sata, pre nego izlegu jajašca. FRONTLINE Spray i Spot On ubijaju više od 90% krpelja u roku od 24 – 48 sati, smanjujući rizik od bolesti koje prenose krpelji.

Trebaju li buve i krpelji ugristi mog ljubimca da bi FRONTLINE počeo delovati?
Ne! FRONTLINE će ubiti buve i krpelje čim dođu u kontakt s krznom, u vremenu koje je navedeno u prethodnom odgovoru.

Nakon koliko vremena posle tretmana mogu maziti svog ljubimca?
Odmah nakon što se krzno osuši.

Na koji se način FRONTLINE Spot On širi po koži?
Nakon aplikacije na površinu kože, aktivna supstanca (fipronil) se razlije u sebum - to je prirodno ulje koje se nalazi na koži i dlaci. Sadržaj se širi po svim delovima površine tela unutar 24 sata po aplikaciji na dva načina:
1 – iz površine kože u lojne žlezde (osmoza);
2 - normalno kretanje tela životinje deluje na način da podstiče razlivanje Frontline-a po koži.

Iz kog se razloga FRONTLINE zadržava na krznu toliko dugo?
Nakon što se aplikuje Frontline, alkoholni nosač ispari, ostavljajući aktivnu supstancu fipronil da se veže na sebum i na taj način prekriva dlaku i kožu. Fipronil se tada koncentriše u lojnim žlezdama kože koje snabdevaju kožu prirodnim uljem koje prekriva tj. održava kožu i dlaku pasa i mačaka. Lojne žlezde deluju poput depoa koji osigurava stalno prisustvo na površini kože i dlake sa sebumom i rasprostire fipronil. To objašnjava zašto FRONTLINE deluje toliko dugo čak i posle kupanja i šamponiranja.

Kako dugo deluje FRONTLINE?
Spray: protiv buva do 2 meseca kod mačaka
Spot On: protiv buva do 5 nedelja kod mačaka
FRONTLINE Spray i Spot On mogu se primenjivati mesečno ukoliko životinja ima ozbiljnih problema s buvama.
Protiv krpelja, potrebno je aplikovati Spray i Spot On jednom mesečno.
FRONTLINE Spray može se koristiti u dozi od 6 mL po 1 kg (doza za dugodlake pse i mačke), u suzbijanju krpelja u izraženo infestiranim područjima.

Zbog čega FRONTLINE deluje duže vreme protiv buva kod pasa nego kod mačaka?
Postoji mnogo razloga, među kojima i razlike u sebumu i izlučivanju lojne žlezde i razlike u načinu međusobnog druženja među psima i mačkama.

Zbog čega FRONTLINE Spray protiv buva deluje do 3 meseca kod pasa, a protiv krpelja samo 1 mesec?
U kliničkim ispitivanjima, fipronil je pokazao aktivnost protiv buva do 3 meseca i 1 mesec protiv krpelja, koje je mnogo teže ubiti.

Može li se FRONTLINE ponovo primenjivati češće od preporučenog intervala tretiranja?
Nema potrebe da se FRONTLINE proizvodi apliciraju češće od preporučenih termina. Sa druge strane u slučaju nepravilne aplikacije ponovna aplikacija je dozvoljena, a sigurnost preparata je takva da negativni efekti nisu primećeni kod prekomernog predoziranja niti kod učestalije primene od preporučene.

Koliko je FRONTLINE siguran?
Poput svih ostalih veterinarskih proizvoda, FRONTLINE prolazi temeljna ispitivanja sigurnosti i efikasnosti pre puštanja proizvoda u distribuciju, a isto tako se njegova sigurnost i efikasnost kontinuirano procenjuje na samom tržištu.
U praksi se pokazalo da ima odličan profil sigurnosti kod pasa i mačaka, što potkrepljuje podatak da je do kraja 2001. godine u celom svijetu registrovano više od 500 miliona tretmana FRONTLINE-om.

Što ako moj ljubimac poliže dlaku odmah nakon aplikacije FRONTLINE-om?
FRONTLINE ima vrlo visok prag sigurnosti kod pasa i mačaka. Svakako, alkoholni nosač može prouzrokovati prolazno slinjenje, ukoliko je životinja polizala mesto aplikacije pre nego što se ono osušilo.

Želim okupati/šamponirati psa/mačku. Da li treba da ponovim tretman FRONTLINE-om?
Psi/mačke se mogu kupati/šamponirati kondicioniranim šamponima na bazi deterdženata do 4 puta u 2 meseca, međutim ne smete ih šamponirati 48 sati pre ili posle tretmana, a najmanje 24 sata posle tretmana im ne treba puštati da plivaju u vodi. Ukoliko se ljubimci kupaju češće od navedenog ili koriste dermatološke šampone, tada ih treba tretirati na mesečnoj osnovi. Frontline je vodootporan pošto dospeva u lojne žlezde te se kupanje u tom periodu ne preporučuje kako bi se postiglo maksimalno delovanje. Onog momenta kada je distribucija završena nikakvo kupanje mu ne može umanjiti delovanje po čemu je jedinstven preparat.

Read 43846 times

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121