Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Nega i vaspitanje mačke / Zanimljivosti / Izgubio život spasavajući svoju mačku!
Sunday, 09 August 2015 12:55

Izgubio život spasavajući svoju mačku!

  • Print

Spasioci u ruševinama zgrade pronašli živu mačku u naručju nastradalog vlasnika!

Većina nas je u stanju da uradi sve za one koje voli, bez obzira da li su u pitanju ljudi ili životinje. Neki su u stanju da ovakve stvari urade i za nepoznate ljude i životinje. Jedan hrabri Indijac platio je najveću cenu u pokušaju da zaštiti svoju mačku u trenucima direktne životne opasnosti.

Gradić Tane u indijskoj državi Maharaštra bio je poprište velike nesreće kada se u njemu 3. avgusta ove godine srušila trospratna zgrada. Teška nesreća je odnela čak 12 ljudskih života i ostavila skoro 20 ozbiljno povređenih. Sumnja se na nelegalnu gradnju i neredovne provere strukturne ispravnosti objekta.

Nesreću je preživela i jedna dvogodišnja domaća mačka koja je pronađena u naručju svog nastradalog vlasnika, čije je telo poslednje izvučeno iz ruševina.

"Kako smo pažljivo sklanjali komade ruševina tražeći ljude ispod njih, videli smo nečije noge i počeli da čistimo okolni prostor kako bi spasili tu osobu. U pitanju je bio stariji čovek koji je u naručju držao mačku. Mačka je bila živa ali on nije pokazivao znake života."

Zvaničnik indijske službe spasavanja rekao je da je mačka ostala u naručju svog vlasnika sve dok spasioci nisu došli do njih.

Mačka preživela rušenje zgrade u Indiji

Mačka spasena iz ruševina zgrade u Indiji

Vatrogasci nisu mogli da veruju očima kada su shvatili da je mačka živa ispod silnih slojeva prašine i komada građevine. Zagrljaj vlasnika je mačku zaštitio od najgoreg u toku samog rušenja. Šezdesetogodišnji vlasnik nažalost nije uspeo da i sam preživi ovu katastrofu. Ime ovog plemenitog čoveka, koji je i pored životne opasnosti do poslednje trenutka čuvao svoju ljubimicu je Madhav Barve.

Nakon što je izvučena iz ruševina, bilo je očigledno da je mačka ozbiljno ugruvana pa je hitno prebačena u SPCA veterinarsku bolnicu u centru grada. (Society for Prevention of Cruelty to Animals - Društvo za sprečavanje nasilja nad životinjama).
U saopštenju veterinara nakon pregleda stoji da je u pitanju ženka stara dve godine, i da su joj u nesreći povređeni kičma i zadnja noga, te da zbog toga otežano hoda. Urađeni su svi neophodni pregledi i snimanja tako da će mačka dobiti svu potrebnu negu.

Ostalo je nejasno ko će preuzeti brigu o mački nakon lečenja, pošto je vlasnik živeo sam, ali je njegov prijatelj rekao za lokalnu TV stanicu kako pokojni vlasnik ima sina i suprugu, te da će oni moći da preuzmu njegovu macu.

Madhav Barve će ostati upamćen po hrabrosti, plemenitosti i ljubavi prema svojoj mački - koje je očigledno mogla da prekine samo smrt.

Sem mačke koja je imala mnogo sreće, rušenje zgrade je preživeo i jedan golub...

Izvor vesti:
Mumbai Mirror

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121