Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Nega i vaspitanje mačke / Zabava / Mačke na Google Street View servisu
Saturday, 05 July 2014 12:54

Mačke na Google Street View servisu

  • Print
Mačka snimljena u Japanu Mačka snimljena u Japanu

Ljubitelji mačaka u potrazi za slučajno fotografisanim mačkama.

Kao što verovatno i sami znate, Google servis Street View, osim onoga čemu je namenjen sadrži i priličan broj neobičnih trenutaka koji su slučajno zabeleženi. Specijalno opremljeni Google automobili neumorno "špartaju" po celom svetu, a kasnije ti snimci postaju dostupni svakome ko ima pristup internetu.

Ukoliko do sada niste koristili ovaj veoma zanimljiv, (i potpuno besplatan) servis kompanije Google, u pitanju je tehnologija koja je deo projekata Google Maps i Google Earth, i koja pruža panoramsko razgledanje raznih lokacija po celom svetu. Street View je sa radom počeo 25. maja 2007. godine snimanjem lokacija u više gradova Sjedinjenih Američkih Država, a od tada je proširen na mnoge urbane i ruralne oblasti širom Planete. Specijalno opremljena Google vozila sadrže prilično sofisticirane foto i video instrumente koji su već dostigli IV generaciju u odnosu na modele iz 2007. godine. Sem automobila, 2008. godine je u upotrebu ušao i Street View tricikl, kao i specijalne sanke za sneg koji omogućavaju snimanje na terenima nepristupačnim za automobile.

Google Street View tricikl

Da vidite kako izgleda Street View panorama sa tvrđave Kalemegdan u Beogradu, sa mesta pored spomenika beogradskom Pobedniku, kliknite OVDE.

Krajem prošle godine su mnogi internet tabloidi zbijali neslane šale sa fotografijom koja je navodno objavljena na ovom Google servisu. Tehnologija kojom se prave ovakve panorame obuhvata spajanje velikog broja fotografija koje nastaju u razmaku po nekoliko sekundi. Iz tog razloga, dešava se da ljudi, životinje ili vozila koja su se kretala budu spojena sa greškama, zamućenjima, dupliranjima itd.

Ipak, kako su se pojavile izmišljene informacije, prvo o pojavi mačke sa dve noge, a zatim i o poreklu ove foto-manipulacije, tako su brzo i nestale. Naime, otkriveno je da Google Street View tehnologija i servis nikakve veze nemaju sa celom pričom. Evo kako izgledaju pomenuta retuširana a pored nje i originalna fotografija sasvim normalne i lepe bele mačke...koja srećom nema pojma čime se sve dokoni ljudi bave...

Bela mačka i retuširana verzija iste fotografije

Kada što to obično biva kada su ovakve stvari u pitanju, sve je brzo zaboravljeno. Ipak, posledica je da je veći broj ljubitelja mačaka počeo da koristi Google Street View panorame, da na njima traži mačke i da deli te lokacije sa drugima. Iako popularnost mačjih fotografija sa ovim panorama još uvek nije poprimila razmere koje imaju one o psima na Street View panoramama, mačkoljupci se zahuktavaju u potrazi.

Kako je broj mačaka isti ili veći od broja pasa, očekujemo da se u dogledno vreme pojave daleko veći broj lokacija gde ih možete videti na Google panoramama.Ljubitelji mačaka beleže sve što ima veze sa mačkama, pa tako i ovaj neobičan detalj iznad ulaza u londonski tržni centar koji se zove Catford.

U nastavku pogledajte još neke primere gde su mačke primećene na Street View panoramama. Ukoliko na ovom Google servisu sami pronađete još neku mačku, obavezno nam javite i mi ćemo je dodati u kolekciju kako bi je i drugi ljubitelji mogli videti :)

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121