Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Izložbe / Izložba mačaka TICA Salzburg Annual Awards 2015 - 260 fotografija!!!
Wednesday, 09 September 2015 10:11

Izložba mačaka TICA Salzburg Annual Awards 2015 - 260 fotografija!!!

  • Print

Mačji festival u pravom smislu te reči, 13 sudija i ringova ocenjivali su preko 220 mačaka svih rasa iz celog sveta.

5. i 6. septembra 2015. u Salcburgu u Austriji održana je najveća izložba i banket u TICA asocijaciji, na kome su proglašeni i nagrađeni felinološki uspesi za sezonu 2014/2015. Ceo događaj je organizovao fantastično, do najsitnijih detalja, austrijski Blue Danube Cat Club, na čelu sa Katarinom Kren i Ervinom van den Bunderom. Prijemni službenik bila je Betina Šucenhofer.

Sve mace učesnice ovog spektakla, njih 240, bile su pregledane od strane tročlanog veterinarskog tima u sastavu: Dr. Gerda van der Werf iz Belgije, Dr. Viki Moran iz Velike Britanije i Dr. Dragana Petković iz Srbije.

Događaj je počeo u petak u 12h veterinarskim pregledom mačaka koje su već stigle u Salcburg. Posle pregleda je održan veterinarski seminar sa nekoliko interesntnih tema, pre svega o FIPu i Korona virusu kod mačaka i posledičnim gastroenteritima kod mačića i Suprelorinu koji služi za privremenu hemijsku sterilizaciju mačora. Usledio je sastanak borda TICA direktora,  a dan je završen žurkom za sve učesnike. U subotu su vrata izložbene hale otvorena u 7 sati kad je i počeo veterinarski pregled.

U 13 ringova sudili su:
Pamela Barrett (Sjedinjene Države)
Steven Savant (Sjedinjene Države)
Jamie Christian (Sjedinjene Države)
Pascal Portelas (Francuska)
Jean-Marc Lagarde(Francuska)
Steven Corneille (Francuska)
Kurt Vlach (Austrija)
Monika Dani (Austrija)
Francesca Gagern (Austrija)
Mary-Lise De Landtsheer (Belgije)
Filipa Holms (Velika Britanija)
Hisae Tasaki (Japan)
Vlada Beninya (Rusija)

Izložba je oba trajala od 10 do 17 časova. Prikazano je 40 rasa mačaka i jedna domaća mačka. Neke rase kao što su dugodlaki američki kurl, dugodlaki kurilski bobtejl, šestoprsti mejn kun, turski van, tojger, balinez, australijski mist, azijska kratkodlaka, afrodita, japanski bobtejl, šausi i nova rasa lukoi se u Evropi retko mogu videti.

Svečani banket je počeo u 19h i trajao do rano u jutru. Na njemu su dodeljene nagrade za prošlu izložbenu sezonu. U svečanoj sali Wyndham Grand Salzburg Conference centra bilo je 325 zvanica za koje su pripremljeni pokloni od strane velikog broja odgajivačnica. Dodeljene su nagrade za prvih 25 domaćih mačaka, 25 domaćih mačića, 25 sterilisanih mačaka, 25 mačića i 25 odraslih mačaka. Najbolja mačka na svetu ove godine je IW SGC Dark Angel de Longua Aqua/lo, persijaner vlasnice Natali Dekuzi iz Francuske. Spisak svih nagrađenih mačaka možete naći na matičnom TICA sajtu. Nagradu za najboljeg sudiju dobila je Pamela Baret iz Amerike. Dodeljene su nagrade i za juniorska dostignuća kao i za najbolje mačke po rasama.

Pamella Barrett na TICA izložbi mačaka u Salcburgu

Šou se nastavio u nedelju u 10 časova i sa proglašenjem najboljih mačaka, trajao je do 18 časova.

Predstavnici Tica kluba Felis Serbica iz Beograda su bili odgajivačnica regdol mačaka Blue Eye Angels porodice Antešić sa jednim mačetom i jednim kastratom, i odgajivačnica thai mačaka My Thai Diamond vlasnice Dragane Petković sa jednim mačetom i jednom odraslom mačkom. U ovako jakoj konkurenciji po jedno deseto mesto u finalu za oba mačeta i jedno četvrto za sterilisanog mačka mogu se smatrati velikim uspehom.

Uživajte u najvećoj galeriji sa neke izložbe mačaka koju smo ikada objavili, čak 260 fotografija je pred vama...Nadamo se da će vam se dopasti...

Posetioci koji dolaze sa mobilnih uređaja neka kliknu OVDE da bi mogli da učitaju galeriju fotografija sa izložbe. Sve fotografije su autosko delo i nije dozvoljena njihova upotreba bez dozvole.

Smartphone and tablet viewers CLICK HERE to open gallery from the show.

Please do not copy or reproduce photos without prior permission. Licencing information: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121