Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Zanimljivosti / Mačka se "švercovala" više od 3500 kilometara!
Thursday, 19 March 2015 18:09

Mačka se "švercovala" više od 3500 kilometara!

  • Print

Ili, zašto je važno da čipujete svoje ljubimce...

Nestala mačka, kojoj je u medijima već dodeljen nadimak "kros-mačke", putovala je preko 3500 kilometara, od Južne Karoline do granice između Arizone i Kalifornije, u tovarnom prostoru kamiona kompanije U-Haul.

Da budemo precizniji, mačor, koji se inače zove Kevin, nekako je uspeo da uđe u kamion i da u njemu prođe neopaženo sve do trenutka kada je fitosanitarni inspektor prilikom rutinske provere na granici otvorio vrata teretnog vozila i čuo njegovo mjaukanje.

Žena koja je vozila kamion je zatim izjavila da mačak nije njen, da ne zna čiji je niti kako je dospeo u kamion. Od tog trenutka o mačku Kevinu je brinula Emily Huffman, jedna od zaposlenih u okružnom azilu za životinje Coachella Valley Animal Campus.

"Nikada nisam videla ništa slično. Ovo nam je definitivno prvi put". Prema izveštaju lokalne radio stanice, Emili veruje da je mačak verovatno preživeo celokupan put bez hrane i vode. Kada je pronađen, bio je prilično mršav i dehidriran.

"On je sada dobro, i ni po čemu se ne bi reklo da je upravo proputovao celu Ameriku popreko, ili da je imao ikakve poteškoće u životu", kaže Emili.




Cela ova neverovatna priča ima srećan kraj kako za Kevina, tako i za njegovu vlasnicu. Mačak je imao ugrađen mikročip, pa su u azilu ubrzo locirali vlasnicu, Šeril Vols (Cheryll Walls), koja živi u gradiću Andersonu, na drugom kraju države, u Južnoj Karolini. Kada su je pozvali, Šeril im je u neverici rekla da svog mačka nije videla više od godinu dana.

"Kako je moguće da je dospeo do Kalifornije? To je bila prva stvar koju sam izgovorila, Kalifornija???"

Šeril im je ispričala da je jako vezana za svog mačora koji se zove isto kao i njen pokojni verenik. Naime, 2013. godine, ubrzo nakon što je on preminuo, Šeril je posetila lokalni azil za napuštene životinje kako bi usvojila neku mačku. Slučajno se pogodilo da je mačka koju je odabrala već imala ime i to baš Kevin!

"To se desilo ubrzo nakon Kevinove smrti, otišli smo do azila i desilo se, nekom koincidencijom ili ironijom sudbine da smo odabrali mačku koja se zvala baš Kevin..."

Dve neprofitne organizacije koje se bave zaštitom životinja su se ponudile da pomognu kako bi se mačak što vratio svojoj kući. On je ujutru 18. marta 2015. poleteo sa aerodroma u Palm Springsu u avionu koji leti za njegov rodni grad.

“Imali smo mnoga neobična iskustva sa spasavanjem životinja ali ova priča je u samom vrhu po svojoj originalnosti", napisao je upravnik okružnog azila Robert Miller u zvaničnom saopštenju. "Srećna okolnost je da smo pronašli vlasnicu, da ona želi svog ljubimca nazad, i da ćemo obezbediti da se to i dogodi".

Već narednog dana, Kevin je bio u naručju svoje Šeril! Čiča miča i gotova priča, samo što nije bajka! :)

Mačak Kevin u naručju svoje vlasnice Šeril

Čuvajte svoje ljubimce!


Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121