Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Ishrana mačke / Zanimljivosti / Ko se boji PLIŠANOG tigra još? Policija npr!
Thursday, 17 January 2019 10:48

Ko se boji PLIŠANOG tigra još? Policija npr!

  • Print

Preplašeni farmer i policajci se krili od plišanog tigra sat vremena, dok nisu shvatili da ih neko baš dobro zafrkava.

Februar mesec 2018. godine ostaće u sećanju mnogim žiteljima mestašca Piterhed (Peterhead) na severu Škotske.

Škotski farmer Brus Grab (Bruce Grubb) pozvao je svoje prijatelje na žurku povodom useljenja... a "drama" koja je usledila će ući u istoriju ... humora. :)

24-godišnjak je policiji prijavio da se na njegovoj farmi mota ogromna divlja mačka. Na lice mesta je poslata dobro naoružana jedinica koja je pronašla ogromnu divlju mačku - igračku. Obrisi džinovske tigraste životinje su primećeni na ulazu u štalu, i tako je komedija započela...

Kada su policajci stigli, ostali su u svojim vozilima, na bezbednom. Usledilo je užurbano savetovanje i planiranje sledećih koraka, koje je potrajalo skoro sat vremena. Zaista, kako savladati toliku igračku, pardon, zverku? :)))

Kako se "tigar" sve to vreme praktično nije pomerio, domaćin je postao sumnjičav. Ušao je u svoj kamionet i jako polako prišao kapiji, gde je shvatio da je u pitanju ogromna i tigrasta - igračka.

Škotski farmer Brus i plišani tigar u njegovoj štali

Plišani tigar napravio paniku

Prema njegovim rečima, isprva uopšte nije sumnjao da je tigar pravi, jer se jako uplašio. Najveći strah je bio da će mu stradati sve krave pre nego što policija stigne da uspava tigra.

Žurka je bila u jeku kada je Brus na kratko napustio goste i svoju devojku, i krenuo da obiđe svojih dvestotinak krava. Mnoge od njih su baš u tom periodu trebale da se otele, pa nije mogao da ih zanemari.

"Bio sam dežuran, jer neka krava može da se oteli svaki čas, pa stoga nisam ni pio, kako bih bio maksimalno pribran da im pomognem. Ulazeći u štalu uključio sam baterijsku lampu, i video ogromnu životinju koja leži pored ulaza."

"Bio sam 100% trezan, pa piće nije moglo da bude objašnjenje zašto sam bio ubeđen da je tigar pravi".

Otrčao je nazad u kuću i pozvao policiju. Prema Brusovim rečima, i prvi policajci koji su stigli su bili podjednako ubeđeni da je tigar pravi.

"Ni policajcima nije padalo na pamet da napuštaju bezbednost patrolnog automobila. Ni prozore nisu spuštali. Jednostavno, nisu hteli da prilaze tom delu dvorišta jer su mislili da je divlja mačka prava."

Čak ŠEST policijskih vozila, uključujući i interventnu jedinicu, došlo je na intervenciju za ovaj neobičan poziv. Provereni su svi zoo vrtovi u okruženju kako bi se proverilo da neka njihova životinja nije uspela da se oslobodi.

Ipak, kako se "tigar" nije mrdao, Brus se hrabro odlučio da pogleda izbliza. Kako kaže, opsada je trajala oko sat vremena, jer niko nije znao šta je najbolje uraditi. "Napeti minuti su prolazili, i kako se nije pomerao, pomislio sam da možda ipak nije živ. Prišao sam vozilom i shvatio da je ipak samo igračka".

Naoružani timovi su odahnuli i odstupili, a Brus se konačno mogao vratiti svojim gostima - ali bez plišanog tigra. Policija ga je ponela sa sobom, nakon što su mu rekli da žele da ga zadrže, ne kao dokazni materijal već kao maskotu.

Na kraju, domaćin tvrdi da ne zna ko stoji iza svega. "Ne znam da li su mislili da ispadnu duhoviti, ili da me uplaše. Još uvek mi niko nije priznao da je doneo tigra. Malo se glupo osećam što sam zvao policiju ali mislio sam da je u pitanju hitan slučaj. Sada se svi slatko smejemo, ali dok je situacija bila neizvesna, svi su bili u grču".

Policija je takođe prihvatila šalu kao takvu, i nije podnela prijavu prema NN licima za remećenje reda ili lažno uzbunjivanje.

Inspektor koji je bio zadužen za ovaj slučaj izjavio je: "Koliko god neobično izgledalo, svaki poziv zbog potencijalne opasnosti za građane se mora uzeti ozbiljno. Uloženi su napori da se situacija proceni u što kraćem roku, uključujući i komunikaciju sa lokalnim parkovima prirode kako bi se proverilo da li je neka od divljih mačaka izašla iz ograđenih prostora"

"Incident je otpisan kao lažna uzbuna nakon što su se policajci lično uverili da nema opasnosti. Drago nam je da je sve ipak bila lažna uzbuna, jer je poziv bio sa najboljom namerom."


Igračka plišani tigar u prirodnoj veličini

Nekome se ovakva šala sviđa, nekome ne. Mi kažemo - desetka za ideju! :)))

 

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121