Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Intervjui / Zanimljivosti / Mačka vam je uznemirena? Pustite joj ovaj VIDEO!
Wednesday, 09 November 2016 18:18

Mačka vam je uznemirena? Pustite joj ovaj VIDEO!

 • Print

"Prozor za posmatranje", specijalni film za opuštanje mačaka.

Da li vašu mačku plaše zvuci petardi, buka saobraćaja, grmljavina ili oluja?

Antistres film za mačkeUkoliko je odgovor "DA", vaša mačka svakako nije usamljeni slučaj. Preko polovine mačaka traži sklonište čim zapucaju prve petarde, a njih oko 25% pokazuje i ozbiljnije simptome stresa, poput drhtanja i dahtanja.

Takođe, primećeno je da ne mali broj mačaka odbija hranu tokom trajanja i nakon grmljavine ili vatrometa.

Kreativni tim osiguravajuće kuće "More than" napravio je prvi film namenjen uznemirenim mačkama. Video materijal je stvoren korišćenjem naučnih saznanja, sa ciljem da smanji stres koji kod mačaka izazivaju petarde i druga buka.

Film za mačke pod stresom se zove "Prozor za posmatranje" (Peer Window), i ceo se odvija u okviru jednog prozora, imitirajući mačje navike da gledaju kroz prozore više sati dnevno...

Obuhvaćeni su razni motivi, predmeti i životinje, ribe, drveće koje se njiše, kapi kiše i nemirna površina vode, između ostalih...

Tonska podloga za ove prizore su melodični zvuci frekvencija koje mačke vole, poput predenja i mekog glasa naratora Dejvida Tenanta (David Tennant) - što je u skladu sa rezultatima istraživanja koje je dovelo do zaključka da ljudski glas može relaksirati mačku.

Pustite svojoj maci ovaj film, i javite nam utiske ispod teksta ili na našoj Facebook stranici:

 

 


"Fobije na određene zvukove kod mačaka i pasa mogu dovesti do uznemirenja, povreda, i dugotrajnih poremećaja ponašanja, pa je važno za vlasnike da učine što je moguće više kako bi smirili i opustili svoje životinje", kaže bihejviorista za životinje Keren Vajld (Karen Wild).

Film za smirivanje mačaka

Na video snimku dole ona i veterinar Robert Adams (uz pomoć Dejvida Tenanta) razgovaraju o naučnim saznanjima koja su poslužila kao osnova za pravljenje ovog filma.

Kako kažu, film je veoma neobičan kada ga gledaju ljudi, jer je smišljen i snimljen posebno za mačke (postoji i druga verzija za pse). Reakcije ljubimaca na gledanje su bile različite, neki su prvo bili veoma zainteresovani za ono što se zbiva na ekranu, da bi zatim utonuli u spokojnu polučasovnu dremku. Kako deluje na vaše mace?

 

Izvor:
More than

Rekli su o mačkama...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Izučavao sam mnoge filozofe i mnoge mačke. Mačja mudrost je beskrajno nadmoćna.

Hippolyte Taine, francuski istoričar

U mačjim očima, sve stvari pripadaju mački.

Engleska izreka

Primetio sam da ono što mačke najviše cene kod ljudi nije sposobnost obezbeđivanja hrane - koju uzimaju zdravo za gotovo - već njegovu ili njenu sposobnost uveseljavanja. Moj mačak Azmodius se odlično zabavljao svojom igračkom. Sledeće nedelje mi je dopustio da ga mazim, bučno predući, ali se pravio da spava da se ne bi osramotio.

Geoffrey Household, engleski pisac

Ako mačka nešto pametno uradi, mi to zovemo instinktom, a kada isto to uradimo mi onda se to zove inteligencija.

Will Cuppy, humorista

Cupcake ipsum dolor sit amet faworki jelly beans. Croissant chocolate wypas gummi bears wafer ice cream. Bonbon liquorice muffin tart cheesecake pastry chocolate powder applicake. Topping chocolate chocolate topping dessert donut cupcake. Cupcake sweet roll lemon drops caramels wafer.

Ruhut Kuname Tumpul

Kada bi životinje mogle da govore, pas bi bio nepromišljeni galamdžija; ali bi mačka imala taj dragocen dar da nikada ne izgovori previše.

Mark Tven, pisac

I najmanja mačka je remek-delo.

Leonardo da Vinči, polimat

Ljubitelji i vlasnici mačaka su rezlikuju po tome što najčešće nisu konformisti. Kako bi i bili kada mačke upravljaju njihovim životima?

Louis J. Camuti, veterinar

Ne možete biti vlasnik mačke, u najboljem slučaju možete biti partneri.

Sir Harry Swanson, pisac

Od svih Božjih stvorenja, samo se jedno ne može potčiniti i vezati na uzicu. To stvorenje je mačka. Kada bi se čovek mogao ukrstiti sa mačkom to bi njega unapredilo ali bi unazadilo mačku.

Mark Tven, pisac

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

 • +381 63 273 121