Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Intervjui / Zanimljivosti / Analogni GIF-oskop sa vašom mačkom?!
Friday, 15 April 2016 19:04

Analogni GIF-oskop sa vašom mačkom?!

 • Print

Dobro ste pročitali, ovo je predmet, tj. stvarna, interaktivna GIF mašinica koja na lep način spaja 19. i 21. vek.

Autori ove retro spravice su italijani Alesandro Skali i Marko Kalabreze iz Torina. Ručno rađen, GIFoskop je neka vrsta funkcionalne skulpture koja može da pretvori kratke video snimke sa društvenih mreža (npr. Vimeo, Instagram) ili čak samo jednu fotografiju u svojevrsno umetničko delo.

Kako su veliki ljubitelji mačaka, jedna od prvih animacija koju su "ugradili" u svoju "igračku" bila je u 19. veku snimljena mačka koja trči (uz pomoć uređaja koji se zove camera obscura)

GIFoskop analogna animacija mačke koja trči

Naravno, ova dvojica italijana nisu izumeli sam princip rada GIFoskopa. Mutoskop, kako se u originalu zvao, patentirao je 1894. godine amerikanac Herman Kesler (Casler). Princip je isti kao kod Kineografa, tj. blokčića koji na svakom listiću ima jednu fazu u pokretu. Brzim "listanjem" blokčića dobijamo animirani film.

Kineograf animacija mačke

Svaki poručeni GIFoskop se ručno pravi i personalizuje. Originalan umetnički dojam udahnuće digitalnom video snimku opipljivi, analogni život i stvoriti trajnu "magiju". Mogućnosti ovakve spravice su prilično velike, jer je možete koristiti u svom domu, ili poslovno na javnim događajima, izložbama u umetničkim galerijama, kancelarijama, kao što bi to činili sa skulpturom ili slikom.

Tehnički detalji koje proizvođači navode obuhvataju garanciju na ručni rad i unikatan izgled. GIFoskop prikazuje sekvencu od 24 sličice. Telo je metalno, a završna obrada se radi u bronzi ili aluminijumu.

Animacija mačke koja trči, analogni GIFoskop

Animacija mačke koja trči, analogni GIFoskop

Animacija mačke koja trči, analogni GIFoskop

Animacija mačke koja trči, analogni GIFoskop


Ukoliko ste zainteresovani za detalje poručivanja vašeg ličnog GIFoskopa, i spremni da odvojite ne malu sumu za ovu spravu, posetite website proizvođača.

Izvor vesti: Giphoscope

Rekli su o mačkama...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Kada bi svakoga koga sretnemo tretirali sa toliko ljubavi kao što to činimo sa nama omiljenom mačkom i oni bi verovatno počeli da predu.

Martin Buxbaum, teatrolog

Mačji slušni aparat je napravljen tako da dozvoljava ljudskom glasu da lako uđe na jedno uvo i odmah izađe na drugo.

Stephen Baker, pisac

I najmanja mačka je remek-delo.

Leonardo da Vinči, polimat

Ako mačka nešto pametno uradi, mi to zovemo instinktom, a kada isto to uradimo mi onda se to zove inteligencija.

Will Cuppy, humorista

Mačke znaju tajnu kako se dolazi do hrane bez rada, do krova nad glavom bez zatočavanja i do ljubavi bez odricanja.

W.L. George, pisac

Mačka ima apsolutnu emocionalnu iskrenost: ljudska bića, iz jednog ili drugog razloga, mogu kriti svoja osećanja, ali mačka to ne čini.

Ernst Hemingvej, pisac

Cupcake ipsum dolor sit amet faworki jelly beans. Croissant chocolate wypas gummi bears wafer ice cream. Bonbon liquorice muffin tart cheesecake pastry chocolate powder applicake. Topping chocolate chocolate topping dessert donut cupcake. Cupcake sweet roll lemon drops caramels wafer.

Ruhut Kuname Tumpul

Kada mački nešto narediš, ona tu naredbu prosledi svom repu.

Kineska izreka

Verujem da su mačke duhovi koji su nakratko sišli na zemlju. Mačka, siguran sam, može hodati po oblacima a da ne propadne.

Žil Vern, pisac

Ljubitelji i vlasnici mačaka su rezlikuju po tome što najčešće nisu konformisti. Kako bi i bili kada mačke upravljaju njihovim životima?

Louis J. Camuti, veterinar

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

 • +381 63 273 121