Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Intervjui / Izložbe / Izložba mačaka u Beogradu - Mrnjau vikend - 2016
Tuesday, 12 January 2016 19:54

Izložba mačaka u Beogradu - Mrnjau vikend - 2016

 • Print

Dvodnevna izložba mačaka održana u Beogradu 9. i 10. januara 2016.

Dom omladine u Beogradu ugostio je tokom ovog vikenda odgajivače, vlasnike i ljubitelje mačaka na drugoj felinološkoj izložbi u Srbiji po pravilima WCF (World Cat Federation).

Međunarodne sudije su ocenjivale brojne rasne i domaće mačke. Bilo je tu persijskih, abisinskih, maine coon, britanskih kratkodlakih, egzotičnih, sibirskih, afrodita, ragdoll, golokožih sphynx, bengalskih, devon rex, ruskih plavih, angorskih i domaćih mačaka, a one koje nismo nabrojali molimo da nam ne zamere.

Pored same izložbe bilo je i pratećih sadržaja, od štandova sa rukotvorinama koji nose mačje motive do opreme i hrane za mačke.

Nasmejana lica posetilaca i zadovoljni učesnici svedoče da je u pitanju uspešna felinološka priredba. Pored zaista tradicionalnih TICA izložbi koje se održavaju duži niz godina, klub LePetit koji je prošle godine započeo sa izložbama po WCF pravilima nesumnjivo obogaćuje felinološku scenu.

Voditeljka programa koja pravilno govori engleski je u našoj zemlji retkost koja zaslužuje posebnu pohvalu.

Nažalost, večiti problem lošeg osvetljenja je i ovde bio prisutan, te su se lepo videli samo oni koji stoje na bini. To je kao posledicu imalo da se odgajivačima i posetiocima automatski uključuju blicevi koji iritiraju mačke, i sa razlogom su bili zabranjeni. Pošto svetlo nije baš svemirska tehnologija, sigurno se može rešiti ako se na to obrati pažnja na vreme... i tako omogući svima da imaju pristojne fotografije i mobilnim telefonom.

 

Uživajte u ovoj manjoj galeriji i ne zaboravite da dođete na beogradski Sajam 5. i 6. marta na veliku TICA izložbu mačaka. Tema predstojeće izložbe je "Deca i mačke" :)
Ukoliko gledate ovu stranicu sa mobilnih uređaja kliknite OVDE da bi mogli da vidite galeriju fotografija sa izložbe "Mrnjau vikend Beograd 2016".

NAPOMENA: Sve fotografije su autorsko delo i nije dozvoljena njihova upotreba bez dozvole.

Smartphone and tablet viewers CLICK HERE to open gallery from the show.

Please do not copy or reproduce photos without prior permission. Licencing information: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Rekli su o mačkama...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Cupcake ipsum dolor sit amet faworki jelly beans. Croissant chocolate wypas gummi bears wafer ice cream. Bonbon liquorice muffin tart cheesecake pastry chocolate powder applicake. Topping chocolate chocolate topping dessert donut cupcake. Cupcake sweet roll lemon drops caramels wafer.

Ruhut Kuname Tumpul

Ljubitelji i vlasnici mačaka su rezlikuju po tome što najčešće nisu konformisti. Kako bi i bili kada mačke upravljaju njihovim životima?

Louis J. Camuti, veterinar

Mačji slušni aparat je napravljen tako da dozvoljava ljudskom glasu da lako uđe na jedno uvo i odmah izađe na drugo.

Stephen Baker, pisac

I najmanja mačka je remek-delo.

Leonardo da Vinči, polimat

Ako mačka nešto pametno uradi, mi to zovemo instinktom, a kada isto to uradimo mi onda se to zove inteligencija.

Will Cuppy, humorista

Verujem da su mačke duhovi koji su nakratko sišli na zemlju. Mačka, siguran sam, može hodati po oblacima a da ne propadne.

Žil Vern, pisac

Pročitavši je, spustila sam knjigu Značenje Zen budizma i videla kako se moja mačka smeši svom krznu dok ga nežno liže svojimi hrapavim ružičastim jezikom. Rekoh joj:" Mačko, rado bih ti dala ovu knjigu ali ti si je izgleda već pročitala." Ona podiže glavu i uputi mi dug pogled. "Ne budi smešna", prede ona, "ja sam je napisala."

Dilys Laing, književnica

Primetio sam da ono što mačke najviše cene kod ljudi nije sposobnost obezbeđivanja hrane - koju uzimaju zdravo za gotovo - već njegovu ili njenu sposobnost uveseljavanja. Moj mačak Azmodius se odlično zabavljao svojom igračkom. Sledeće nedelje mi je dopustio da ga mazim, bučno predući, ali se pravio da spava da se ne bi osramotio.

Geoffrey Household, engleski pisac

Mačka ima apsolutnu emocionalnu iskrenost: ljudska bića, iz jednog ili drugog razloga, mogu kriti svoja osećanja, ali mačka to ne čini.

Ernst Hemingvej, pisac

Od svih Božjih stvorenja, samo se jedno ne može potčiniti i vezati na uzicu. To stvorenje je mačka. Kada bi se čovek mogao ukrstiti sa mačkom to bi njega unapredilo ali bi unazadilo mačku.

Mark Tven, pisac

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

 • +381 63 273 121