Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Intervjui / Zanimljivosti / Izgubio život spasavajući svoju mačku!
Sunday, 09 August 2015 12:55

Izgubio život spasavajući svoju mačku!

 • Print

Spasioci u ruševinama zgrade pronašli živu mačku u naručju nastradalog vlasnika!

Većina nas je u stanju da uradi sve za one koje voli, bez obzira da li su u pitanju ljudi ili životinje. Neki su u stanju da ovakve stvari urade i za nepoznate ljude i životinje. Jedan hrabri Indijac platio je najveću cenu u pokušaju da zaštiti svoju mačku u trenucima direktne životne opasnosti.

Gradić Tane u indijskoj državi Maharaštra bio je poprište velike nesreće kada se u njemu 3. avgusta ove godine srušila trospratna zgrada. Teška nesreća je odnela čak 12 ljudskih života i ostavila skoro 20 ozbiljno povređenih. Sumnja se na nelegalnu gradnju i neredovne provere strukturne ispravnosti objekta.

Nesreću je preživela i jedna dvogodišnja domaća mačka koja je pronađena u naručju svog nastradalog vlasnika, čije je telo poslednje izvučeno iz ruševina.

"Kako smo pažljivo sklanjali komade ruševina tražeći ljude ispod njih, videli smo nečije noge i počeli da čistimo okolni prostor kako bi spasili tu osobu. U pitanju je bio stariji čovek koji je u naručju držao mačku. Mačka je bila živa ali on nije pokazivao znake života."

Zvaničnik indijske službe spasavanja rekao je da je mačka ostala u naručju svog vlasnika sve dok spasioci nisu došli do njih.

Mačka preživela rušenje zgrade u Indiji

Mačka spasena iz ruševina zgrade u Indiji

Vatrogasci nisu mogli da veruju očima kada su shvatili da je mačka živa ispod silnih slojeva prašine i komada građevine. Zagrljaj vlasnika je mačku zaštitio od najgoreg u toku samog rušenja. Šezdesetogodišnji vlasnik nažalost nije uspeo da i sam preživi ovu katastrofu. Ime ovog plemenitog čoveka, koji je i pored životne opasnosti do poslednje trenutka čuvao svoju ljubimicu je Madhav Barve.

Nakon što je izvučena iz ruševina, bilo je očigledno da je mačka ozbiljno ugruvana pa je hitno prebačena u SPCA veterinarsku bolnicu u centru grada. (Society for Prevention of Cruelty to Animals - Društvo za sprečavanje nasilja nad životinjama).
U saopštenju veterinara nakon pregleda stoji da je u pitanju ženka stara dve godine, i da su joj u nesreći povređeni kičma i zadnja noga, te da zbog toga otežano hoda. Urađeni su svi neophodni pregledi i snimanja tako da će mačka dobiti svu potrebnu negu.

Ostalo je nejasno ko će preuzeti brigu o mački nakon lečenja, pošto je vlasnik živeo sam, ali je njegov prijatelj rekao za lokalnu TV stanicu kako pokojni vlasnik ima sina i suprugu, te da će oni moći da preuzmu njegovu macu.

Madhav Barve će ostati upamćen po hrabrosti, plemenitosti i ljubavi prema svojoj mački - koje je očigledno mogla da prekine samo smrt.

Sem mačke koja je imala mnogo sreće, rušenje zgrade je preživeo i jedan golub...

Izvor vesti:
Mumbai Mirror

Rekli su o mačkama...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Pročitavši je, spustila sam knjigu Značenje Zen budizma i videla kako se moja mačka smeši svom krznu dok ga nežno liže svojimi hrapavim ružičastim jezikom. Rekoh joj:" Mačko, rado bih ti dala ovu knjigu ali ti si je izgleda već pročitala." Ona podiže glavu i uputi mi dug pogled. "Ne budi smešna", prede ona, "ja sam je napisala."

Dilys Laing, književnica

Mačka ima apsolutnu emocionalnu iskrenost: ljudska bića, iz jednog ili drugog razloga, mogu kriti svoja osećanja, ali mačka to ne čini.

Ernst Hemingvej, pisac

Od svih Božjih stvorenja, samo se jedno ne može potčiniti i vezati na uzicu. To stvorenje je mačka. Kada bi se čovek mogao ukrstiti sa mačkom to bi njega unapredilo ali bi unazadilo mačku.

Mark Tven, pisac

Ako mačka nešto pametno uradi, mi to zovemo instinktom, a kada isto to uradimo mi onda se to zove inteligencija.

Will Cuppy, humorista

Cupcake ipsum dolor sit amet faworki jelly beans. Croissant chocolate wypas gummi bears wafer ice cream. Bonbon liquorice muffin tart cheesecake pastry chocolate powder applicake. Topping chocolate chocolate topping dessert donut cupcake. Cupcake sweet roll lemon drops caramels wafer.

Ruhut Kuname Tumpul

Kada bi svakoga koga sretnemo tretirali sa toliko ljubavi kao što to činimo sa nama omiljenom mačkom i oni bi verovatno počeli da predu.

Martin Buxbaum, teatrolog

Kada bi životinje mogle da govore, pas bi bio nepromišljeni galamdžija; ali bi mačka imala taj dragocen dar da nikada ne izgovori previše.

Mark Tven, pisac

Mačke znaju tajnu kako se dolazi do hrane bez rada, do krova nad glavom bez zatočavanja i do ljubavi bez odricanja.

W.L. George, pisac

Ne možete biti vlasnik mačke, u najboljem slučaju možete biti partneri.

Sir Harry Swanson, pisac

Mačke postoje kako bi opovrgle dogmu kako je sve stvoreno da bi služilo čoveku.

Paul Gray, umetnik

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

 • +381 63 273 121