Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Intervjui / Zanimljivosti / Šetnja po prirodi sa slepom macom - #loveyourcat
Friday, 03 July 2015 08:35

Šetnja po prirodi sa slepom macom - #loveyourcat

 • Print

Priča o ljubitelju pasa koji je pre tri godine usvojio slabovidu macu nakon što je čuo njenu priču.

Stivi, kaliko maca mesecima je živela u kavezu jedne veterinarske klinike jer niko nije hteo da je usvoji zbog njenog hendikepa.

Fotograf i video entuzijasta Patrik Kor (Patrick Corr) sa svojom suprugom, sinom i psom Moli živi u irskom gradu Korku. Patrik za sebe kaže za sebe da do te 2012. godine nije preterano mario za mačke - sve dok nije od svoje prijateljice veterinarke čuo priču o slepoj maci koju niko ne želi. Savest mu nije dala mira i odlučio je da je usvoji! Otišao je brzo u veterinarku kliniku, i iz nje izašao kao druga osoba - kao novopečeni mačkoljubac! :)

Slepa maca stivi uživa u šetnji na planinskom vazduhu

Stivi slepa maca u šetnji po dvorištu

Kao što možete videti u ova dva video zapisa, Patrik kaže kako život sa slepom macom zahteva određena prilagođavanja. Najvažnije je da se stvari po kući nikada ne pomeraju, kako bi Stivi mogla da se kreće a da ne udara u njih. Ipak, ona bi brzo "ažurirala mape" i kada ukućani ne ostave stvari na uobičajenoj poziciji. Činija sa hranom i vodom je na mestu koje se nikada ne menja, tako da to ovoj prelepoj maci značajno olakšava život.

Ono što je najzanimljivije u celoj priči su duge šetnje na koje Patrik vodi Stivi. Uz pomoć povoca i ogrlice koji maci omogućavaju bezbedno kretanje, njih dvoje često obilaze zelena brda i Comeragh planine u okolini svog grada.Prema rečima vlasnika, Stivi u šetnji koristi rep kako bi opipavala prostor oko sebe. Sem repa i brkova tj. čula dodira, Stivi za orijentaciju svakako upotrebljava i svoj njuh, ispitujući i uživajući u bogatstvu mirisa koji joj donekle dočaravaju svet koji nije u mogućnosti da vidi.

Šta napisati za kraj, sem da smo oduševljeni postojanjem ovakvih vlasnika kućnih ljubimaca, i činjenicom da je jedna slepa maca imala sreću da takva dobra osoba čuje za nju i pruži joj dom i ljubav.
O trobojnim, crno-belo-žutim mačkama i njihovim karakteristikama smo ranije pisali ovde.

Instagram nalog Patrika Kora

Slepa maca Stivi se sama popela na grablicu - nije nameštena za slikanje!
Patrik naglašava da se Stivi sama popela na grebalicu tj da je nije tu stavio radi slikanja!

Rekli su o mačkama...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Ako mačka nešto pametno uradi, mi to zovemo instinktom, a kada isto to uradimo mi onda se to zove inteligencija.

Will Cuppy, humorista

Primetio sam da ono što mačke najviše cene kod ljudi nije sposobnost obezbeđivanja hrane - koju uzimaju zdravo za gotovo - već njegovu ili njenu sposobnost uveseljavanja. Moj mačak Azmodius se odlično zabavljao svojom igračkom. Sledeće nedelje mi je dopustio da ga mazim, bučno predući, ali se pravio da spava da se ne bi osramotio.

Geoffrey Household, engleski pisac

Pročitavši je, spustila sam knjigu Značenje Zen budizma i videla kako se moja mačka smeši svom krznu dok ga nežno liže svojimi hrapavim ružičastim jezikom. Rekoh joj:" Mačko, rado bih ti dala ovu knjigu ali ti si je izgleda već pročitala." Ona podiže glavu i uputi mi dug pogled. "Ne budi smešna", prede ona, "ja sam je napisala."

Dilys Laing, književnica

U mačjim očima, sve stvari pripadaju mački.

Engleska izreka

Verujem da su mačke duhovi koji su nakratko sišli na zemlju. Mačka, siguran sam, može hodati po oblacima a da ne propadne.

Žil Vern, pisac

Ne možete biti vlasnik mačke, u najboljem slučaju možete biti partneri.

Sir Harry Swanson, pisac

Izučavao sam mnoge filozofe i mnoge mačke. Mačja mudrost je beskrajno nadmoćna.

Hippolyte Taine, francuski istoričar

Cupcake ipsum dolor sit amet faworki jelly beans. Croissant chocolate wypas gummi bears wafer ice cream. Bonbon liquorice muffin tart cheesecake pastry chocolate powder applicake. Topping chocolate chocolate topping dessert donut cupcake. Cupcake sweet roll lemon drops caramels wafer.

Ruhut Kuname Tumpul

Kada bi životinje mogle da govore, pas bi bio nepromišljeni galamdžija; ali bi mačka imala taj dragocen dar da nikada ne izgovori previše.

Mark Tven, pisac

Mačke znaju tajnu kako se dolazi do hrane bez rada, do krova nad glavom bez zatočavanja i do ljubavi bez odricanja.

W.L. George, pisac

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

 • +381 63 273 121