Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Intervjui / Zanimljivosti / Ne diraj lava dok spava ... a ni inače! :)))
Tuesday, 14 April 2015 09:46

Ne diraj lava dok spava ... a ni inače! :)))

 • Print

Nakon što je napravio par neverovatnih kadrova, fotograf Atif Saeed je za dlaku izbegao napad lava.

Ovaj pakistanski fotograf poznat je ljubiteljima prirode i životinja po svojim fantastičnim galerijama na društvenim i fotografskim mrežama Facebook, Flickr i 500px.

Fotografije koje vidite su nastale u safari parku blizu grada Lahore u Pakistanu "Woodland Wildlife Park". Atif je izašao iz džipa ne bi li napravio nekoliko fotografija lava koji se šunjao u blizini. Na nesreću, zvuci autofokus motora i šklocanje aparata ubrzo su privukli pažnju velike mačke.

U jednom trenutku, lav se munjevitom brzinom uputio ka užasnutom fotografu koji je u poslednjem deliću sekunde pre bega napravio drugu fotografiju. U jednom momentu skoka lav je bio na samo 3m od Saeda pre nego što je ovaj uspeo da se sakrije u džip kojim je došao.

Kad se malo smirio nakon kratkotrajne ali veoma realne opasnosti za život, Atif kaže da se prvo malo smejao sebi i neozbiljnosti kojom se doveo u opasnost. Odmah nakon toga je shvatio da je sve vrlo lako moglo i drugačije da se završi po njega...

Ne diraj lava dok spava

Na kraju, fotografije koje je napravio jesu izuzetne, ali Saeed kaže da je sebi obećao da nikada više ne rizikuje život na ovaj način.

Izvori vesti:
Atif Saeed Facebook
Woodland Wildlife Park Lahore

Rekli su o mačkama...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

U mačjim očima, sve stvari pripadaju mački.

Engleska izreka

Ne možete biti vlasnik mačke, u najboljem slučaju možete biti partneri.

Sir Harry Swanson, pisac

Mačka ima apsolutnu emocionalnu iskrenost: ljudska bića, iz jednog ili drugog razloga, mogu kriti svoja osećanja, ali mačka to ne čini.

Ernst Hemingvej, pisac

Kada bi svakoga koga sretnemo tretirali sa toliko ljubavi kao što to činimo sa nama omiljenom mačkom i oni bi verovatno počeli da predu.

Martin Buxbaum, teatrolog

Primetio sam da ono što mačke najviše cene kod ljudi nije sposobnost obezbeđivanja hrane - koju uzimaju zdravo za gotovo - već njegovu ili njenu sposobnost uveseljavanja. Moj mačak Azmodius se odlično zabavljao svojom igračkom. Sledeće nedelje mi je dopustio da ga mazim, bučno predući, ali se pravio da spava da se ne bi osramotio.

Geoffrey Household, engleski pisac

Pročitavši je, spustila sam knjigu Značenje Zen budizma i videla kako se moja mačka smeši svom krznu dok ga nežno liže svojimi hrapavim ružičastim jezikom. Rekoh joj:" Mačko, rado bih ti dala ovu knjigu ali ti si je izgleda već pročitala." Ona podiže glavu i uputi mi dug pogled. "Ne budi smešna", prede ona, "ja sam je napisala."

Dilys Laing, književnica

Cupcake ipsum dolor sit amet faworki jelly beans. Croissant chocolate wypas gummi bears wafer ice cream. Bonbon liquorice muffin tart cheesecake pastry chocolate powder applicake. Topping chocolate chocolate topping dessert donut cupcake. Cupcake sweet roll lemon drops caramels wafer.

Ruhut Kuname Tumpul

Kada bi životinje mogle da govore, pas bi bio nepromišljeni galamdžija; ali bi mačka imala taj dragocen dar da nikada ne izgovori previše.

Mark Tven, pisac

I najmanja mačka je remek-delo.

Leonardo da Vinči, polimat

Mačji slušni aparat je napravljen tako da dozvoljava ljudskom glasu da lako uđe na jedno uvo i odmah izađe na drugo.

Stephen Baker, pisac

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

 • +381 63 273 121