Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Intervjui / Zanimljivosti / Crne mačke na audiciji za film (1961.)
Monday, 17 November 2014 11:42

Crne mačke na audiciji za film (1961.)

 • Print
Audicija i beskrajan red za ulogu crne mace :) Audicija i beskrajan red za ulogu crne mace :)

Priča koja stoji iza fotografije koju ste verovatno videli na internetu.

U pitanju je 1961. godina. Mesto je Holivud, Kalifornija. Novinskom oglasu u kome je raspisana audicija za jednu od glavnih uloga u predstojećem niskobudžetnom horor filmu "Priče strave" (Tales of terror, 1962.) odazvalo se veliki broj vlasnika sa čak 152 mačke! Sve mace sa belim nosićima ili šapama su u prvom krugu poslate kući.

Audicija za film

"Priče strave" su snimane po adaptaciji tri kratke priče Edgara Alana Poa, a glavne uloge su tumačili Vinsent Prajs, Piter Lor i Bezl Retboun (Vincent Price, Peter Lorre, Basil Rathbone) u režiji Rodžera Kormana (Roger Corman). Druga priča je "Crna mačka" i za nju su sve ove crne mačke čekale beskrajni red po sunčanom danu.

Film

Filmska priča opisuje troje ljudi. Izvesni čovek, Montresor Herringbone (koga je igrao Piter Lor) prezire i svoju suprugu Annabelle (Džojs Džejmson) i njenu ljubimicu crnu macu. U jednoj noćnoj šetnji, Heringboun odlazi na banket na kome se isprobavaju razna vina sa najpoznatijim svetskim somelijeom Fortunatom Luchresijem (Vinsent Prajs). Heringboun tu izaziva Lukrezija na dvoboj u ocenjivanju vina.

Kada se Heringboun napije, Lukrezi ga odveze kući gde upoznaje njegovu ženu Anabel. Lukrezi i Anabel uskoro započinju ljubavnu vezu. Nakon što ih Heringboun uhvati na delu, oboje ih zarobljava iza zida u podrumu kuće. Kasnije policija tokom istrage čuje zastrašujuće mjaukanje iz podruma i ruši zid iza koga zatiče mrtve ljubavnike i mačku.

Pogledajte u našoj galeriji kako su fotografi zabeležili ovu jedinstvenu audiciju za crne mace :)Detalje o ovom filmskom klasiku u kome jendu od centralnih uloga igra crna mačka možete pogledati u filmskoj internet bazi podataka IMDB ovde.

Rekli su o mačkama...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Mačke postoje kako bi opovrgle dogmu kako je sve stvoreno da bi služilo čoveku.

Paul Gray, umetnik

Pročitavši je, spustila sam knjigu Značenje Zen budizma i videla kako se moja mačka smeši svom krznu dok ga nežno liže svojimi hrapavim ružičastim jezikom. Rekoh joj:" Mačko, rado bih ti dala ovu knjigu ali ti si je izgleda već pročitala." Ona podiže glavu i uputi mi dug pogled. "Ne budi smešna", prede ona, "ja sam je napisala."

Dilys Laing, književnica

U mačjim očima, sve stvari pripadaju mački.

Engleska izreka

Kada mački nešto narediš, ona tu naredbu prosledi svom repu.

Kineska izreka

Mačke znaju tajnu kako se dolazi do hrane bez rada, do krova nad glavom bez zatočavanja i do ljubavi bez odricanja.

W.L. George, pisac

Kada bi životinje mogle da govore, pas bi bio nepromišljeni galamdžija; ali bi mačka imala taj dragocen dar da nikada ne izgovori previše.

Mark Tven, pisac

Ne možete biti vlasnik mačke, u najboljem slučaju možete biti partneri.

Sir Harry Swanson, pisac

Mačka ima apsolutnu emocionalnu iskrenost: ljudska bića, iz jednog ili drugog razloga, mogu kriti svoja osećanja, ali mačka to ne čini.

Ernst Hemingvej, pisac

Verujem da su mačke duhovi koji su nakratko sišli na zemlju. Mačka, siguran sam, može hodati po oblacima a da ne propadne.

Žil Vern, pisac

Primetio sam da ono što mačke najviše cene kod ljudi nije sposobnost obezbeđivanja hrane - koju uzimaju zdravo za gotovo - već njegovu ili njenu sposobnost uveseljavanja. Moj mačak Azmodius se odlično zabavljao svojom igračkom. Sledeće nedelje mi je dopustio da ga mazim, bučno predući, ali se pravio da spava da se ne bi osramotio.

Geoffrey Household, engleski pisac

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

 • +381 63 273 121