Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / Ishrana mačaka / Zanimljivosti / Spasavanje mačke ispod feribota
Monday, 24 February 2014 19:47

Spasavanje mačke ispod feribota

  • Print
Johan Skärkarl u akciji spasavanja mačke Johan Skärkarl u akciji spasavanja mačke

Posada Švedskog feribota u humanoj akciji :)

21. februara 2014. godine, jedna mačka se na nepoznat način našla u spoljnom delu turbina broda HSC Gotlandia II, koji saobraća u reonu gradića Visbi na ostrvu Gotland u Švedskoj. Posada broda je krenula u akciju čim su se čuli neobični zvuci iz donjeg dela plovila.

"Dolazeći na posao, čuli smo mačku kako uplašeno mjauče. Pretpostavljamo da je slučajno upala u vodu i zatim uspela da se nekako uhvati za ivicu turbine broda. Sedela je tu mokra i uplašena," rekao je član posade Stellan Stenberg lokalnoj novinskoj i TV kući Aftonbladet.

Mačka na obali nakon spašavanja sa turbine broda

Kolega Johan Skärkarl je obukao svoje nepromočivo odelo i skočio u vodu da bi dohvatio životinju, a zatim na leđima doplivao do obale držeći mačku na svom stomaku.

"On je veliki ljubitelj životinja i čim je video šta se događa, odmah je hteo da skoči po mačku," kaže Stenberg.

Kada je prenesena na obalu, mačka nije pokušala da pobegne iako se izvukla bez gubitka ijednog od svojih "9 života"... Stenberg je snimio celu mini-operaciju spasavanja i zahvaljujući tome je putem Youtube servisa možete pogledati. Snimatelj i posada broda se nadaju da će video zapis pomoći da se pronađu eventualni vlasnici mačke. 

"Maka nije pobegla nakon spasavanja već je ostala sa nama i prilično je radoznala," kaže Stenberg i dodaje, "zapitao sam se ko li je vlasnik mačke i stvarno bi bilo interesantno saznati to".

Kako ovaj brod prevozi putnike samo preko leta, mačka nije bila u direktnoj opasnosti da završi na pučini.

U svakom slučaju, pravi primer šta znači biti čovek prema životinjama :)

 

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121